ASELSAN Ürünü EJDERHA'nin Yeni Kullanim Görüntüsü Paylasildi

ASELSAN ürünü olan elektronik harp sistemi EJDERHA’nin yeni kullanim görüntüsü paylasildi.

ASELSAN Ürünü EJDERHA'nin Yeni Kullanim Görüntüsü Paylasildi
ASELSAN ürünü olan elektronik harp sistemi EJDERHA, ilk olarak IDEF 2023 fuarinda sergilenmisti. EJDERHA ile ilgili son test görüntülerini ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, SAHA MBA Üst Düzey Bürokrat ve Sektör Liderleri Egitimi kapsaminda yaptigi sunumda paylasti. Kara Kuvvetleri Komutanligi ve güvenlik güçleri için gelistirilen EJDERHA, elektronik devre içeren her türlü sivil/askeri araci elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek.

ASELSAN EJDERHA, elektronik harpte fark olusturacak

ASELSAN tarafindan üretilen EJDERHA, özel olarak tasarlanmis yönlü anten/reflektör seti kullanilarak tek darbe veya bir dizi darbe araciligi ile, kisitli bir süre boyunca, yüksek güçlü elektromanyetik (EM) isima yapabiliyor. Yüksek Güçlü Mikrodalga kaynaklari tarafindan üretilen elektromanyetik enerji, hedef alinan elektronik cihazlarin çalismasinin engellenmesi, hatali çalismaya sevk edilmesi veya hasara ugratilarak çalisamaz hale getirilmesi amaciyla kullaniliyor.

EJDERHA, taktik sahada ve tesis giris-çikis alanlarinda tehdit olarak siniflandirilabilecek elektronik devre içeren her türlü sivil/askeri araci ve hava hedeflerini, elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabiliyor. Bu, terör örgütlerinin siklikla kullandigi el yapimi patlayici, dron veya elektronik sistemlerin kullanimina darbe vuracak.

Bunlarin yaninda EJDERHA, yeni nesil teknolojiler ile konvoy koruma/intikal faaliyetleri için fark olusturan bir çözüm olusturuyor. Taktik tekerlekli zirhli/paletli araçlara entegre edilebilen sistem, insanli ve insansiz (uzak komuta ile) kontrol edilebiliyor. Bu sayede saha sartlarinda zengin bir kullanim senaryosu sunulmus oluyor.
Kaynak: İHA