Turizmin Kalbi Düzce'de Atacak

Düzce’de Istamonu Fuarcilik tarafindan 19-22 Eylül tarihlerinde gerçeklestirilecek olan turizm tanitim ve is birligi fuari BAKAF Travel, yerli, yabanci birçok katilimci ve ziyaretçiyi bir araya getirecek.

Turizmin Kalbi Düzce'de Atacak
Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekledigi fuarlar arasinda yerini alan BAKAF Travel’in 81 vilayette tanitimina baslandi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliginin (TOBB) denetiminde gerçeklesecek fuarin diger destekçileri arasinda ise KOSGEB ve Düzce Belediyesi de yer aliyor. 19-22 Eylül 2024 tarihlerinde Düzce’de gerçeklestirilecek olan fuar, yerli, yabanci birçok katilimci ve ziyaretçiyi bir araya getirecek. Düzce’nin de içerisinde bulundugu 18 Karadeniz illeri arasinda BAKAF Travel’in tek turizm fuari olma özelligi tasidigini belirten Istamonu Fuarcilik Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Karadeniz, turizm tanitim ve is birligi fuari BAKAF Travel’in bu açidan çok önemli olduguna dikkat çekerek, “TOBB’un 2024 fuar listesinde Karadeniz’de Samsun ve Düzce’nin adi geçmekte. Konu turizm fuari oldugunda ise sadece Düzce’de gerçeklesecek” diye konustu.

BAKAF’in açiliminin Bati Karadeniz Turizm Tanitim ve Is Birligi Fuari oldugunu, bölgede Bartin, Bolu, Çankiri, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’ta turizmin, 4 mevsim, tüm bilesenlerinin hazir olduguna dikkat çeken Hüseyin Karadeniz, “41 tabiat parki, 5 mili park, 5 antik kent, 4 kayak merkezi, 521 kilometre uzunlugunda 5 il ve 18 ilçeyi kapsayan kiyi seridi ile ülkemizin en degerli ormanlari, su havzalari, tarihi ve turistik alanlarina sahip Bati Karadeniz’in, yer alti ve yer üstü zenginliklerine, tarim ve hayvancilik alaninda ciddi varligini da eklersek az bile anlatmis oluruz” dedi.



Farkli ülkelerden de katilim bekleniyor

Bati Karadeniz Turizm Tanitim ve Is Birligi Fuari BAKAF Travel’da valilikler, belediyeler, kalkinma ajanslari, tur operatörleri, saglik, gastronomi ve konaklama alaninda faaliyet gösteren sirketlerin olacagini da belirten Karadeniz, BAKAF’ta konuk ülke ve konuk illerin olacaginin altini çizerek, 3 ülke ve 2 il, ile görüsmeler yapildigini, Mayis ayi ortasi gibi kamuoyuyla paylasacaklarini söyledi.



"Fuar hem bölge hem de Türkiye ekonomisine katkisini artiracak"

Fuarin 2018 yilinda Istanbul’da gerçeklesen ilkinde, 26 ülkeden, turizm ve egitim sektöründen paydaslari agirladiklarini ifade eden Hüseyin Karadeniz, BAKAF’in ikincisinin bu yil Düzce’de gerçeklesecegini belirterek, “Tüm altyapi çalismalarimizda sona geldik. Turizm çesitliligi, kesfedilmemis güzellikleri, tarim ve sanayinin birlikte gelistigi ve ekonomiye önemli katkilar sundugu bölgede BAKAF’in, Bati Karadeniz adina gerçek bir tanitim ve is forumu olma özelligi tasiyacak. Sonrasinda ise fuarin hem bu bölgelere tasinmasini hem de uluslararasi kimlik kazanmasini hedefliyoruz. Böylece fuar hem bölgeye hem de Türkiye ekonomisine katkisini artiracak. Yerel markalar, yöresel ürünler, yöreye özgü el sanatlari ve cografi isaretli ürün stantlari da yer alacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA