Küçük Vali Deprem Riskine Dikkat Çekti
Eskisehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde Vali Hüseyin Aksoy’un makam koltuguna oturan 4’üncü sinif ögrencisi Kerem Gürsoy, kentteki birçok sorun hakkinda ilgili kurumlara talimatlar vererek deprem felaketinden çikartilmasi gereken dersler oldugunu söyledi.

TEKNOFEST’in Eskisehir’de yapilmasini da isteyen minik Gürsoy, plan ve projelere hiz verilmesini talep ederek Vali Hüseyin Aksoy’dan sözler aldi.
"Çanakkale, Samsun, Ankara gibi illerimize ücretsiz ögrenci gezileri yapilmasini istiyorum"
Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy’un makam koltugunda konusma yapan 4’üncü sinif ögrencisi Kerem Gürsoy, bazi projeler baslatmak istedigini dile getirerek, "Burada bulunmaktan çok gururluyum. Bu koltuga Eskisehir’deki çocuklari temsilen oturuyorum. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açilisini 104’üncü yilini ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayrami bizlere ve tüm dünya çocuklarina armagan etmistir. Tüm çocuklarin bayramini kutluyorum. Bugün Eskisehir Valisi olarak bazi projeler baslatmak istiyorum. Öncelikle sayin Milli Egitim Müdürüm, TEKNOFEST’in Eskisehir’de yapilmasi için gerekli girisimlerde bulunulmasini, ayrica sanli tarihimizi daha yakindan tanimak, milli mücadele ruhunu hissetmek için Çanakkale, Samsun, Ankara gibi illerimize ücretsiz ögrenci gezileri yapilmasini istiyorum" dedi.
"Deprem felaketinden çikarmamiz gereken dersler oldugunu düsünüyorum"
Konusmasinin devaminda Il Emniyet Müdürüne iletilmesi için de talimatlar veren Gürsoy, "Söyleyeceklerimi özel alem müdürüm not alarak kendilerine iletsin. Tüm okul çikislarinda emniyet tedbirlerinin siki bir sekilde alinmasini, ayrica tüm okul servislerinin trafik ekiplerince sik sik kontrol edilmesini istiyorum. Tarim, sanayi, hizmet sektöründe çalistirilan, dilendirilen çocuklarin tespiti için ilgili birimlerle iletisime geçilerek bu çocuklarin çocuk haklari çerçevesinde korunmasina ve sahip çikilmasini istiyorum. Sayin belediye baskanim, Eskisehir’deki park ve oyun alanlarinin sayisi az oldugu için bazi trafige kapali sokaklarin çocuk oyun sokaklarina dönüstürülmesini istiyorum. Ayrica o tüm oyun parklarinin gözü aydinlatilarak güvenlik kameralarinin yerlestirilmesini istiyorum. Deprem felaketinden çikarmamiz gereken dersler oldugunu düsünüyorum. Bunun için deprem sonrasi toplanma alanlarinin imara açilmamasini ve bu alanlarda isinma, barinma, aydinlatma gibi tedbirlerin alinmasini istiyorum. Son olarak. Tüm park ve oyun alanlarindaki agaçlandirma çalismalarinin hizlandirilarak bu agaçlarin da çocuklarin dalindan meyve yiyebilmesini saglamak için meyve agaçlarindan seçilmesini istiyorum. Plan ve projelerin bu yönde gelistirilerek benzer olanlarina hiz verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandi.
"Çocuklarimizi ne kadar iyi yetistirirsek gelecege o derece güvenle bakabiliriz"
Makamini temsili olarak teslim eden Vali Hüseyin Aksoy ise, yapmis oldugu konusmasinda su sözleri kaydetti:
"Gelecegimiz çocuklarimiz. Onlari ne kadar iyi yetistirirsek gelecege o derece güvenle bakabiliriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunda çok önemli bir rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisini çocuklarimiza bayram olarak armagan etmistir. Bu önemli günü çocuklarimizin benimsemesi, özümsemesi ve cumhuriyete, milli egemenlige sahip çikmasi bakimindan oldukça kiymetlidir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini rahmetle aniyorum. Gelecegimiz olan çocuklarimizi da en iyi sekilde yetistirmek ve onlari gelecege hazirlamak adina bütün kurum ve kuruluslarimizla is birligi içerisinde çalismalarimiza devam edecegiz."
"Bu koltuga Eskisehir’deki çocuklari temsilen oturdum"
Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy’un makam koltuguna oturan Kerem Gürsoy, Ihlas Haber Ajansi’na da özel röportaj verdi. Röportajinda duygu ve düsüncelerini aktaran Gürsoy, "Burada bulunmaktan çok gururluyum. Bu koltuga Eskisehir’deki çocuklari temsilen oturdum. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açilisinin 104’üncü yili ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayrami bizlere ve tüm dünya çocuklarina armagan etmistir. Tüm çocuklarin bayramini kutluyorum. Koltuga oturdugum sirada çok heyecanlandim, biraz sansli oldugumu hissettim. Bazi talimatlarim oldu. Mesela TEKNOFEST’in Eskisehir’de yapilmasiyla alakali, okul servislerinin daha güvenli olmasi için, çalistirilan ve dilendirilen çocuklarla ilgili, deprem felaketinden çikarmamiz gereken dersler oldugu hakkinda ve park ve bahçelere iliskin çesitli talimatlarim oldu. Buradan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sükranlarimi sunuyorum" seklinde konustu.
