Yilda 2 Ay Hasadi Yapilan 'Çiris Otu' Tezgahtaki Yerini Aldi

Elazig’da baharin gelmesiyle birlikte daglarin yüksek kesimlerinde yetisen ve sifa kaynagi olarak bilinen ’çiris otu’ tezgahlardaki yerini aldi.

Yilda 2 Ay Hasadi Yapilan 'Çiris Otu' Tezgahtaki Yerini Aldi
Elazig’da daglarin yüksek kesimlerinde yetisen çiris otu, uzun süren kis mevsiminin ardindan baharin gelmesiyle köylüler tarafindan toplanmaya baslandi. Toplanan otlar, kent merkezindeki manav ve seyyar saticilarda satisa sunuldu. Çiris otu, birçok yemekte kullanilmasinin yani sira, seker, tansiyon ve kansere de iyi geliyor. Birçok pazarcinin geçim kaynagi olan çiris otunun kilosu ise 40 liradan satisa sunuldu.

Çiris otu satan Fuat Nazik, “Seker hastasi olanlar, bagirsak hastasi olanlar Allah tarafindan dagda yetisen çiris otunda sifa buluyorlar. Bunu ayni ispanak gibi dogruyorsun ondan sonra sikip tereyagina yumurtali, çökelekli yiyorsunuz. Büyük bir sifadir. Bunun kilosu 40 liradir. Bu otu yilda sadece 2 ay bulabiliyoruz onun disinda bulamiyoruz. Vatandaslarimizin talepleri oldukça fazla yurtdisindan yurtiçinden gelip bu otu alip gidiyorlar. Elazig’in disinda nadir illerde bulabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA