Eskisehir Valiligi 'Hazinedar Mescidi' Paylasimiyla Turizm Haftasi'na Dikkat Çekti

Eskisehir Valiligi, sosyal medya hesaplarindan Anadolu’nun Kâbe minyatürlü ilk mescidi olan Hazinedar Mescidi’nin fotograflarini paylasarak Turizm Haftasi’na dikkat çekti.

Eskisehir Valiligi 'Hazinedar Mescidi' Paylasimiyla Turizm Haftasi'na Dikkat Çekti
Toplumda turizm bilinci olusturma maksadiyla her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi etkinlikleri devam ediyor. Kent genelinde çesitli gezi ve etkinliklerde pay sahibi olan Eskisehir Valiligi, Turizm Haftasi çerçevesinde Eskisehir’in tarihi dokusunu da ön plana çikartmayi ihmal etmedi. Eskisehir Valiligi, sosyal medya hesaplarindan yapilan paylasimla, Anadolu Selçuklularindan hazinedar (maliye naziri) olan Necibiddin Mustafa’nin kendi adina 1274 yilinda yaptirdigi mescide ait fotograflari paylasti. Anadolu’da fresk olarak yapilmis oldugu bilinen Kâbe motifli ilk örnek Hazinedar Mescidi paylasimi ile Turizm Haftasi ve Eskisehir’in tarihi dokusuna dikkat çekildi.

Vatandaslar, Eskisehir Valiligi’nin yaptigi paylasimin ardindan Sivrihisar’da bulunan Selçuklu miraslarinin daha fazla ilgi görmesi ve taninmasi gerektigi yorumlarinda bulundu.
Kaynak: İHA