Esenler'de 14. Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali Düzenlendi

Esenler Belediyesi tarafindan 14. Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali düzenlendi. Festivalde Gazzeli ve Esenlerli çocuklar dünya barisi için pisirdikleri ekmekleri yazmis olduklari mektuplarla dünya liderlerine gönderdi.

Esenler'de 14. Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali Düzenlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla 14. Uluslararasi Baris Ekmegi Festivali’ne ev sahipligi yapan Esenler Belediyesi, bu yil Filistinli çocuklari agirladi. Türkiye’ye gelen 22 Gazzeli çocuk ve Esenlerli çocuklar, festivalde tüm dünyaya baris mesajlari verdi. Baris filminin gösterimiyle baslayan festivalde, ögrenciler tarafindan boyanan Mescid-i Aksa resminin yer aldigi Baris Duvari’nin açilisi gerçeklesti. Dünya barisi için ekmek pisiren çocuklar, bu ekmekleri yazmis olduklari mektuplarla dünya liderlerine gönderdi. Programda ayrica direnisin sembolü haline gelen geleneksel “Dabke” dansi gösterimi yapildi. “Insanligin onur sinavi Gazzeli çocuklarla baris ekmegini birlikte pisiriyoruz” sloganiyla düzenlenen festivale, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Istanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, çok sayida vatandas ve çocuk katildi.



“Türk milleti her zaman mazlumun yaninda, zalimin karsisinda olmustur”

Festivalde konusan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, “Bu yil hüzünlüyüz. Çünkü 7 Ekim’den beri Gazze’de Israil zulmü ile karsi karsiyayiz. Tüm dünya seyrediyor ama Gazze’dekiler direnmeye devam ediyor. Bir söz var ‘Çocuklar uyurken sessiz kalinir’ diye. Çocuklar ölürken ise sesimizi yükseltmemiz lazim. Bu sesi yükselten yine Türkiye’dir, Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdogan’dir. Hep beraber görüyoruz ki herkes gözünü kapatmis zulme ortaklik ediyor. Ama bu aziz millet, Türk milleti her zaman mazlumun yaninda, zalimin karsisinda olmustur. Sayin cumhurbaskanimiz Birlesmis Milletler kürsüsünden ‘Dünya 5’den büyüktür’ diye haykirmistir. Sunu hiçbir zaman unutmayalim; bu çocuklarin gözyaslari, Müslüman aleminin çocuklarinin gözyaslari, Türkiye çocuklarinin gözyaslari bir gün bilgi olacak, teknoloji olacak ve bu hainleri, bu emperyalistleri orada bogacak. Iste bu nedenle bu ülkenin çocuklari çok çalismali, ülkesini sevmeli ve vicdanini korumali. O nedenle burada ‘baris ekmegi’ ile vicdanlari dinleyecegiz” seklinde konustu.



“Türkiye geçmis yüzyillarda yaptigi gibi zalimin karsisinda, mazlumun yaninda”

Türk halkinin mazlumlarin yaninda oldugunu belirten Istanbul Valisi Davut Gül ise, “Bu sene sadece Gazzeli çocuklar davet edilmis. Bu da vizyonun yaninda vicdani gösteriyor. Esenler’in çocuklarinin vicdani, Esenlerlilerin vicdani, Esenlerli yöneticilerin vicdani inaniyorum ki zalimleri ve zulümleri alt edecektir. Türkiye tipki geçmis yillarda, geçmis yüzyillarda yaptigi gibi zalimin karsisinda, mazlumun yaninda olacak. Aslinda mesele o kadar basit ki, bize hep kaynaklar sinirli, ihtiyaçlar sinirsiz diye ögrettiler. Sonra gördük ki kaynaklar sinirli, ihtiyaçlar degil ihtiraslar sinirsiz. Çocuklarin kendi eliyle baris ekmegini paylasmasi sayin cumhurbaskanimizin deyimiyle dünyada adaletin gelmesi, dünyanin 5’den büyük oldugunun ispatlanmasi, bu ekmegin herkese yetecegini gösteriyor” ifadelerini kullandi.

“Filistinli çocuklarin kaninda bogulacaklarini bilsinler”

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, “23 Nisan ülkemizde ve dünyada çocuklara atfedilen en önemli bayramlardan bir tanesi. Bu bayramin temel özelligi çocuklar. Çocuklarin farkindaliklariyla, çocuklarin o masum dudaklari ve yürekleriyle insanliga masumiyeti anlatmak, çocuk samimiyeti ve berrakligiyla yeryüzüne tekrardan bakabilmek için anlamli bir bayram. 21. yüzyilda 7 Ekim’den bu yana insanligin gözü önünde Gazze’de bir katliam ve soykirim yasaniyor. Göz göre göre katil ve siyonist Israil, Gazze’yi ve Gazzeli çocuklari katlediyor. Dünya sessiz, dünya suskun, dünya görmüyor, dünya kör ve sagir. O çocuklari dünya görmüyor, o çocuklarin annelerinin feryatlarini dünya görmüyor. Çünkü o çocuklar Müslüman, çünkü o anneler Müslüman. Küresel emperyalistler için Müslüman’in kani çok ucuz. Ama o katil ve siyonist Israil de, onun yancilari ve yardakçilari da bilsinler ki bu topraklarin cevheri ve ruhu o topraklardaki siyonist ve katil Israil bir gün Filistinli çocuklarin kaninda bogulacaklar. Esenler’in çocuklari, güzel insanlar bilin ki siz sadece bu ülkenin sorunlarini, sorumluluklarini üstlenecek, omuzlarinizda sadece bu yükü hissedecek çocuklar degilsiniz. Siz dünyanin vicdanini ve merhametini yüklenecek o büyük güce ve omuza sahipsiniz” dedi.

Kaynak: İHA