23 Nisan'da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro

Bodrum Belediyesi Sehir Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda Sihirli Gemi’yi çocuklara ücretsiz oynuyor.

23 Nisan'da Çocuklara Özel Ücretsiz Tiyatro
Dekoru, kostümleri, müzigi, danslari ve oyunculuklariyla büyük begeni toplayan Sihirli Gemi oyunu, 23 Nisan Sali günü 14.00’te Nurol Kültür Merkezinde Bodrum Belediye Baskanligi, Isletme ve Istirakler Müdürlügü ve BBST tarafindan çocuklara bayram hediyesi olarak sunuluyor.

Bir yildir her Cumartesi çocuklarla bulusan Bodrum Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nun ’Sihirli Gemi’ oyunu, mayis ayi sonunda son oyununu oynayarak seyircisine veda edecek. Oyunun yönetmeni Sertaç Aydin, Sihirli Gemi ile ilgili düsüncelerini söyle ifade etti: “Sihirli Gemi sezon boyunca yildiz tozlarini serpmeye devam edecek. Sihir hayatinizdan hiç eksik olmasin. Yildiz tozlari tüm çocuklari sarsin.”

Bodrum Belediye Baskani Tamer Mandalinci tüm çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlarken, “23 Nisan gibi özel bir günde ögretici ve akilda kalici, eglenirken düsündüren özelliklere sahip tiyatro oyununu çocuklarimiza ücretsiz sunmak istedik. Kendi bünyemizde bulunan Bodrum Belediyesi Sehir Tiyatromuzun kiymetli sanatçilarinin sergiledigi ve ücretsiz oynanacak olan oyunu mutlaka çocuklarimiza izletmeliyiz. Tüm Bodrum yasayanlarini ve çocuklarimizi bekliyoruz” dedi.



Sihirli Gemi

Birbirinden renkli karakterlerin yer aldigi çocuk oyunu Sihirli Gemi dünyada ve de özellikle üç tarafi denizle çevrili Türkiye’de çok önemli olan deniz kirliligi sorununa odaklaniyor. Oyun renkli rejisi, özgün sarkilari ve danslariyla seyircilerini korsanlarin, papaganlarin, baliklarin dünyasina davet ediyor. Çocuklarin bakisiyla deniz kirliliginin sebeplerinden ve sonuçlarindan bahsederken bu dünyanin tüm canlilara ait oldugunu vurguluyor. Sihirli Gemi’de, çocuklarimiza güzel bir gelecek armagan etmek için hepimizin sorumluluklari oldugu hatirlatiyor. Diger yandan hava kirliligi, orman yanginlari, termik santraller gibi ekolojik sorunlarin bir bütün oldugunu yansitan oyun, küçük seyircilerini eglendirirken deniz sevgisinin önemini gösteriyor.
Kaynak: İHA