Hafizlik Egitimi Masaya Yatirildi

Eskisehir Il Müftülügü’nde Hafizlik Degerlendirme ve Proje Hafizlik Ortaokulu Toplantisi yapildi.

Hafizlik Egitimi Masaya Yatirildi
Eskisehir Il Müftülügü’nde gerçeklesen toplantida, Hafizlik Degerlendirme ve Eskisehir Proje Imam Hatip Lisesi, Hafizlik Imam Hatip Ortaokulu ve hafizlik egitimi ile ilgili bir toplanti gerçeklesti. Toplantiya Il Müftüsü Bekir Gerek, Il Milli Egitim Müdürü Sinan Aydin, Il Müftü Yardimcisi Berrin Erdogan, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Muammer Demirkan, Odunpazari Ilçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, Tepebasi Ilçe Müftüsü Gafur Yildirim, hafizlik Kuran kursu yöneticileri, Eskisehir Imam hatip lisesi müdürü ve hafizlik kuran kursu ögreticileri katildi.

Toplantida, Eskisehir’deki hafizlik egitiminin durumu ve gelistirme planlari ele alindi. Hafizlik Proje Ortaokulu’nun çalismalarinin degerlendirilmesi ve önümüzdeki döneme iliskin planlar da degerlendirildi. Il Müftüsü Bekir Gerek, yaptigi konusmada hafizlik egitiminin önemini degindi ve bu alandaki çalismalara her zaman destek olacaklarini belirtti.

Gerek, "Hafizlik egitimi, Kur’an’i Kerim’i ezberlemekle kalmayip, Kur’an’in mesajlarini anlamak ve yasamak anlamina da gelir. Bu nedenle hafizlik egitimine büyük önem veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA