'Gelecegini Çöpe Atma' Dediler Tonlarca Sise Topladilar

Düzce’de üniversite ögrencilerinin konakladigi Gençlik ve Spor Müdürlügü yurtlarinda baslatilan proje çerçevesinde 30 ton atik plastik sise toplanilarak, geri dönüstürüldü.

'Gelecegini Çöpe Atma' Dediler Tonlarca Sise Topladilar
Düzce Üniversitesi’nde ögrenim gören ögrencilerin barindigi yurtlarda Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan geri dönüsüm proje baslatildi. Gelecegini çöpe atma ismi verilen proje çerçevesinde 11 ögrenci yurduna atik pet sise kutulari konuldu. Ögrenciler yemekhanelerinde ve odalarinda içtikleri sularin siselerini bu kutulara atti. 11 yurtta dönem ortasinda 30 ton atik plastik sise toplandi. Toplanan atiklar ise geri dönüsüme gönderildi.

Düzce Üniversitesi Sinif Ögretmenligi 4. sinif ögrencisi Meryem Atik, projeye destek verdiklerini belirterek, “Sabah aksam yemekhanede yemek yiyoruz. Her yemekte 2 tane su aliyoruz ve pet siselerimizi çöpe atiyoruz. Pet siseler geri dönüsebilen bir madde oldugu için bunlari çöpe atmak yerine her katta olan geri dönüsüm kutularimiz var. Kapagini açip burusturarak kutuya atiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Geleceklerini çöpe atmiyorlar”

30 ton plastik sise topladiklarini dile getiren Mahpeyker Sultan Kiz Ögrenci Yurdu Müdürü Nilüfer Özmen Türk, “Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli bulunan yurdumuzda 584 ögrencimiz konakliyor. Gelecegini çöpe atma geri dönüsüm projemizde egitim ögretim döneminin basindan itibaren 30 ton pet siseyi geri dönüsüme kazandirdik. Böylelikle ögrencilerimiz geleceklerini çöpe atmadilar” seklinde konustu.

Toplanan plastik siseler ise geri dönüsüme gönderilerek tekrar kullanimi saglaniyor.
Kaynak: İHA