DTO Baskani Ugur Erdogan, Marble Izmir'de Denizlili Firmalari Yalniz Birakmadi

Denizli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, bu yil 29’uncusu düzenlenen Marble Izmir-Uluslararasi Dogaltas ve Teknolojileri Fuari’nda yer alan Denizlili firmalarin standini ziyaret etti.

DTO Baskani Ugur Erdogan, Marble Izmir'de Denizlili Firmalari Yalniz Birakmadi
Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, IZFAS tarafindan düzenlenen dogal tas sektörünün en büyük küresel bulusmasi Marble Izmir Uluslararasi Dogaltas ve Teknolojileri Fuari, bu yil 29. kez ziyaretçilerine kapilarini açti. Denizli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan; AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nihat Zeybekçi, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sahin Tan ve Nilgün Ök ile birlikte fuarda çesitli incelemeler yaparak, Denizli’den gelen firmalarin standini ziyaret etti. Burada firmanin yetkilileri ile bir süre sohbet eden Erdogan ve beraberindeki heyet, firmalarin çalismalarina dair bilgiler aldi.

“Türkiye ve bölge ihracatina büyük katkilar veriyor”

Tüm sektörlerin fuarlarina katildiklarinin altini çizen Denizli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, “Bugün burada da özellikle Mermer, Dogaltas, ayni zamanda Traverten, dünyada cazibe noktasi olan Türkiye’mizde fuarlar yapiliyor. Yapmis oldugumuz ziyaretlerde firmalarimizla da görüserek, beklentilerimizin oldugunu görüyoruz. Fuarda özellikle nitelikli müsterilerin geldigini, üyelerimizin söylemesi de bizim için son derece önemli. Bu sektörümüzün hem Türkiye ihracatina, bölge ihracatina çok ciddi katki verdigini biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“731 tane firmayi fuara gönderdik”

2024 yilindan itibaren daha yogun bir sekilde Türkiye’ye ve sehirlerine katki vermek arzusu içerisinde olmaya devam edeceklerini vurgulayan Erdogan, sunlari kaydetti:

“Biz de sektör çesitliligini artirarak fuarlara katilmak istiyoruz. Geçen yil 731 tane firmamizi birçok sektörle alakali dünyanin dört bir tarafindaki fuarlara götürdük. Fuar demek ihracati artirmak demek. Fuar demek istihdama katki vermek, üretimi arttirmak demek. Onun için fuarlari çok önemsiyoruz. Ticaret Odasi olarak da en çok ilgi alanimiz içerisinde fuarlar var.”

“Dogaltas Türkiye için çok önemli”

Fuarin dünya için önemli bir konuma geldigini ve yabanci firmalari da gördüklerini söyleyen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nihat Zeybekçi, “Dogal tas ve mermer ihracati Türkiye için son derece önemli. Çünkü dogrudan yüzde 100 katma deger olan bir ürün. Bir de kendi teknolojisini olusturan bir sektör. Türkiye ihracat olarak bu sene gerek turizmde, gerekçe ihracatta basarili bir sene olacak. Çünkü artik Avrupa’nin ekonomide durgunluktan çikmaya basladigini görüyoruz. Amerika cografyasinin toparlandigini ve çiktigini görüyoruz. Ihracatta, dis ticarette dengenin pozitif anlamda ilerledigini, toparladigini görecegiz” diye konustu.

Dünyadan birçok ülkeden fuara alicilarin geldigini ifade eden AK Parti Izmir Milletvekili Sahin Tin de “Insaat firmalari ve distribütör olan firmalar geliyor. Biz de buradaki firmalarimiza destek olmak amaciyla katildik, yanlarinda olduk. Katilanlara ve yatirim yapanlara tesviklerimiz var. Insallah dünyadaki genel ekonomik krizde belirli bir duraganliga ugrastigimiz Türkiye’de ayni sekilde hayirlisiyla, üreticilerimizin daha iyi sonuçlara dogru girecegine daha fazla üretecegi inanci içerisindeyiz” cümlelerini aktardi.

Firmalarin yüzlerinin gülüyor olmasinin kendilerini de mutlu ettigini söyleyen AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, sözlerini söyle sürdürdü:

“Baktigimizda nitelikli firmalar yer aliyor. Gerçekten bu isin alicisi ve müsteriler bir araya gelmisler. Firmalarimiz güzel. Ürünleri, Denizlili firmalarimizin aslinda güzel çeyizleri olarak görüyorum. Hepsini bu fuarda bir arada görme firsati da yakaladigimizda sunu gördük; Denizli islenmis mermerde Türkiye’de birinci sirada ihracati yapan. Bizim firmalarimiz ürünlerini artik 15-20 sene önceki blok olarak mermer satislari yerine, yurt disina islenmis, katma degerli, fark olusturacak ürünleri bugün burada sergilemisler.”
Kaynak: İHA