Ayvalik'tan Midilli'ye Kapida Vize Uygulamasi Ile Ilk Geçen Türk Turist Kafilesini Yunan Basbakani Karsiladi

Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis, Midilli Adasi’nda gerçeklestirdigi program sirasinda adayi ziyaret eden 92 Türk vatandasi karsiladi. Miçotakis, burada yaptigi konusmada, “Türkiye ile yakinlasma politikasi yasadisi göç akisinin azalmasina yardimci oluyor” dedi.

Ayvalik'tan Midilli'ye Kapida Vize Uygulamasi Ile Ilk Geçen Türk Turist Kafilesini Yunan Basbakani Karsiladi
Türkiye ile Yunanistan arasinda 10 Yunan adasini içeren kapida vize uygulamasinin yürürlüge girmesinin ardindan Türk vatandaslari komsu ülkenin adalarina yogun ilgi gösteriyor. Yunanistan’in Midilli Adasi basta olmak üzere Sakiz, Rodos, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos, Simi adalari Türkiye’den ziyaretçi akinina ugruyor. Yunanistan Basbakani Kyriakos Miçotakis da Midilli Adasi’nda gerçeklestirdigi program sirasinda adayi ziyaret eden 92 Türk vatandasini karsiladi. Miçotakis, Türk turistler ve Türk gemi firmasi sahibi Ali Jale ile sohbet etti.

Miçotakis kapida vize uygulamasina yönelik yaptigi açiklamada, “Bunun adanin yerel ekonomisi için ne kadar hayati oldugunu vurgulamama gerek yok. Türkiye’den gelen turist sayisindaki kayda deger artisa taniklik eden tüm ilgili taraflarin yüzlerindeki gülümsemenin bunu kanitladigini görüyorum” dedi.

Vize uygulamasinin Yunanistan ve Türkiye arasindaki diplomatik iliskilerin ve adalilarin yararina olacagini belirten Miçotakis, “Komsumuzla baris ve güvenlik içinde yasamak isteyen adalilar ve dogal olarak devam eden bu iletisimden ekonomik olarak da kazançli çikacaklar” seklinde konustu.

Miçotakis, “Türkiye ile yakinlasma politikasi yasadisi göç akisinin azalmasina yardimci oluyor. Yunanistan, Sahil Güvenligimizin olaganüstü çalismalari ve ayni zamanda Türk makamlariyla isbirligi sayesinde mülteci akinlari sorununu somut sonuçlarla mülteci akinlarini önemli oranda azaltmada etkili olan birkaç ülkeden biridir" dedi.

Yunan Basbakani açiklamasini su sekilde tamamdi:

“Yasadisi göçün azalmasi ve madalyonun diger yüzü olan yasal ziyaretlerin artmasi Yunanistan ve Türkiye arasindaki bu yakinlasma politikasinin Midilli ve Dogu Ege’deki tüm adalar için önemli bir ekonomik büyüme katkisi getiren gerçek sonuçlar dogurdugunun kanitidir”
Kaynak: İHA