Pakistan'daki Sel Ve Yildirimlarda Can Kaybi 71'E Yükseldi

Pakistan’da son günlerde etkili olan siddetli yagislarin yol açtigi seller ve düsen yildirimlar sonucu hayatini kaybedenlerin sayisi 71’e yükseldi.

Pakistan’da siddetli yagislarin beraberinde getirdigi sel felaketi ve yildirim düsmesi sonucu yasanan can kaybi giderek artiyor. Ulusal Afet Yönetim Ajansi (NDMA) tarafindan yapilan açiklamada, cumartesi gününden hayatini kaybedenlerin sayisinin 71’e, yarali sayisinin 67’ye yükseldigi bildirildi.

Can kayiplarinin 32’sinin Hayber Pakhtunkhwa’da kayitlara geçtigi, ölenlerin 15’in çocuk oldugu ifade edildi. Eyalette 41 kisinin yaralandigi, bin 370 evde ise hasar meydana geldigi aktarildi.

Dogudaki Pencap eyaletinde ise 23 kisinin yasamini yitirdigi, 7 kisinin yaralandigi kaydedildi. Ülkenin güneybatisindaki Belucistan eyaletinde 8 kisinin öldügü, 8 kisinin de yaralandigini belirtildi. Pakistan’in kontrolündeki Kesmir’de ise siddetli yagislarda en az 8 kisinin hayatini kaybettigi, 11 kisinin yaralandigini ve 47 evin yikildigi ögrenildi. Siddetli yagis ve firtinanin 29 Nisan’a kadar etkili olacagi konusunda uyarida bulunuldu.
Kaynak: İHA