Özakalin, Is Dünyasinin Gündemini Il Koordinasyon Kurulu'na Tasidi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin is dünyasinin gündemini, Vali Mustafa Çiftçi baskanliginda gerçeklestirilen, Erzurum Il Koordinasyon Kurulu ve Il Ekonomi Toplantisi’na tasidi.

Özakalin, Is Dünyasinin Gündemini Il Koordinasyon Kurulu'na Tasidi
Valilik Toplanti Salonu’nda, Vali Mustafa Çiftçi’nin açis konusmasiyla baslayan 2024 Yili 1. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi’nda, Ildeki yatirimci kurumlarin yöneticileri çalismalariyla ilgili sunum yapti. Toplantida is dünyasi adina konusan ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin da, sehrin ve is dünyasinin meseleleri hakki görüslerini dile getirdi.

Özakalin, OSB arazilerinin genisletilmesinin önemini vurguladi

ETSO’nun, sehrin ekonomisi, ticareti ve sanayilesmesi anlaminda yürüttügü çalismalarla ilgili bilgiler veren Baskan Özakalin, sahada yasanan sorunlarin çözümüne yönelik düsüncelerini paylasti. Konusmasinda, yatirimcilarin 1. ve 2. OSB’deki arsa taleplerinin karsilanmasi için OSB arazilerinin genisletilmesine yönelik girisimlerden de söz eden Baskan Özakalin, 1. OSB’de DSI tarafindan 1 milyon 300 Bin metrekare alanda yürütülen toplulastirma çalismalari ile 2. OSB 3. Etap alanin genisletilmesiyle ilgili çalismalarin en kisa sürede tamamlanmasinin önemini vurguladi.

Özakalin, Erzurum’un kuzeyindeki Dallikavak ve Kirik, güneyindeki Çirisli tünellerinin, gerekli ödenekler saglanip hizli bir seklide tamamlanmasi gerektigini belirterek, bu projelerin kentin ve bölgenin ekonomisine, ticaretine dogrudan etki edecegini söyledi.



Konusmasinda, Erzurum’da turizm sektörünün önemli basliklarindan olan, “2025 EIT Turizm Baskenti Erzurum” ve “Kültür Yolu Projesi” gibi konulara da deginen Baskan Özakalin, sehrin ve bölgenin ekonomisini ilgilendiren her çabaya ETSO olarak katki sunmaya devam edeceklerini belirterek, Vali Mustafa Çiftçi basta olmak üzere Il Koordinasyon Kurulu üyelerine çalismalarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA