MESKI, Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisi Için Görüsmelere Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI), Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) ve ILBANK A.S. is birliginde, Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisi Projesinde önemli bir adim daha atti. Her 2 kurumun temsilcileri, proje kapsaminda teknik incelemelerde bulunmak üzere İçel’e geldi.

MESKI, Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisi Için Görüsmelere Basladi
Ziyaret sirasinda EBRD ve ILBANK A.S. temsilcileri, proje sahasinda detayli incelemeler yaparak, teknik ve finansal açidan projenin gereksinimlerini degerlendirdi. MESKI yetkilileri, ziyaretçilere projenin ilerlemesi ve tamamlanmasi için gerekli olan bilgileri sagladi. EBRD, ILBANK A.S. ve MESKI arasindaki is birliginin, Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisinin basarili bir sekilde tamamlanmasi için önemli bir adim oldugu belirtildi.

“Bu is birligi, İçel’in içme suyu altyapisinin güçlenmesine ve çevresel sürdürülebilirliginin artmasina katki saglayacaktir”

MESKI Genel Müdürü Irfan Korkmaz, ziyaretin ardindan yaptigi açiklamada, EBRD ve ILBANK A.S.’nin, Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisi Projesine olan desteklerinden dolayi memnuniyet duyduklarini belirterek “Bu is birligi, İçel’in içme suyu altyapisinin güçlendirilmesi ve çevresel sürdürülebilirliginin artirilmasi hedefine ulasilmasi noktasinda katki saglayacaktir” dedi.

EBRD proje lideri ve ILBANK A.S. yetkilileri ise is birliklerinin ve projenin basarili bir sekilde tamamlanmasi için gereken destegi sunacaklarini ifade ettiler.

MESKI’nin hayata geçirecegi ve bölgenin içme suyu ihtiyacini karsilayacak modern bir altyapiya sahip Pamukluk Içme Suyu Aritma Tesisinde kullanilacak çevre dostu teknolojiler sayesinde, su kaynaklarinin korunmasina da katki saglanacak.
Kaynak: İHA