ESOGÜ Hastanesi'nde Yangin Tatbikati Yapildi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Saglik Uygulama ve Arastirma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planlari (HAP) çerçevesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) is birligiyle yangin tatbikati gerçeklestirildi.

ESOGÜ Hastanesi'nde Yangin Tatbikati Yapildi
Yaklasik 80 personelin katildigi tatbikatta, senaryo geregi yangin çikmasi ve büyümesi sonucu HAP baskaninin talimati ile Mor Kod verilerek HAP aktive edildi. Servis çalisanlari ve acil durum ekipleri tarafindan yangina müdahale edildi. Yatan hastalar ile refakatçiler görevliler ve acil yardim ekiplerince tahliye edildi. Yanginda odada bilinci kapali olarak bulunan hastaya ise UMKE ekibi tarafindan ilk müdahale yapilarak, tahliyesinin yapilmasi saglandi. Toplanma alani ve triyaj alaninda personel, hasta ve refakatçi sayimi yapilmasinin ardindan yönetime bilgi verildi.

Son bölümde ise HAP Baskani tarafindan Yesil Kod verilerek tatbikat sonlandirildi.

HAP tatbikatlarinin amaci herhangi bir acil durum ve afet durumu meydana geldiginde hastane personelinin daha sistemli ve organize davranis ve tutum gelistirmesini saglamak. Böylece acil durumlar ve afet durumlarindan en az yarali ve maddi hasar ile kurtulmak, afeti hizli ve dogru yönetmek hedefleniyor.
Kaynak: İHA