Dünyanin En Yüksek 3. Selalesi Baharla Costu

Uluslararasi Sakin Kentler Birligince "Türkiye’nin 11. Sakin Kenti" seçilen Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Selalesi, baharla birlikte ziyaretçilerini mest ediyor.

Dünyanin En Yüksek 3. Selalesi Baharla Costu
Dogu Anadolu ve Dogu Karadeniz sinirindaki Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Selalesi, dünyanin en yüksek 3’üncü selalesi olma özelligini tasiyor. Erzurum Valiligi koordinesinde Büyüksehir Belediyesi, Uzundere Belediyesi ile Tarimsal ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu is birliginde gerçeklestirilen projeyle çevresi yenilenen Tortum Selalesi, turistlerin ve doga severlerin ilgi odagi olmayi sürdürüyor. Çevresine yapilan yürüyüs yollari, restoran, engelli rampalari, mesire alanlari ve serinleten suyuyla yazin binlerce turist tarafindan tercih edilen selale, baharla birlikte eriyen kar sulariyla cosmaya basladi.

Bayrami tatili nedeniyle binlerce insanin ziyaret ettigi Tortum Selalesi, bugünlerde hiz kesmeden ziyaretçilerin misafir ediyor. Selalenin görünümüne ve dogal güzelligine hayran kalan insanlar buradan ayrilmakta zorlaniyor.
Kaynak: İHA