Büyükkiliç Açiklamasi 'Dünyada Örnegi Olmayan Kayadan Oymadan Müzemiz Için 25 Bin Eser Gelecek'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi’nin dünyada örnegi olmayan kayadan oyma islemiyle yer alti müzesi konumundaki Kültepe Müzesi’nde sürdürülen çalismalarda sona yaklasildigini söyledi.

Büyükkiliç Açiklamasi 'Dünyada Örnegi Olmayan Kayadan Oymadan Müzemiz Için 25 Bin Eser Gelecek'
Kayseri’de tarihi ve kültürel mirasa sahip çikan Büyüksehir Belediyesi, 6 bin yillik köklü geçmisi olan Kültepe Kanis-Karum’dan çikan eserlerin sergilenecegi Kültepe Müzesi’nde çalismalar hummali bir sekilde devam ederken, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yapimi devam eden kayadan oyma Kültepe Müzesi projesinde sona yaklasildigini ifade etti.

Kayadan oyma müzenin son durumu hakkinda bilgiler paylasan Baskan Büyükkiliç, “Sivas yolu üzerinde 3 bin 500 metrekare büyüklügünde kayadan oyma yer alti müzesi bitti, içerisinde altyapisi tamam, eserlerin sergilenecegi projelendirme çalismalari sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanligimiz ile anlastik, 25 bin civarinda oradan çikan eser teslim edilecek” diye konustu.

Büyükkiliç, Türkiye’de ve dünyada kendisinden söz ettiren bir müze çalismasi olacagini vurgulayarak, “Bizim bu müzemiz kendisinden söz ettirecek olan dünyada bir önemli çalisma. Ayni zamanda Kayseri’yi müzeler sehri yapma yönünde tam 12 tane de müze çalismamiz var” dedi.

Baskan Büyükkiliç, baska bir örnegi olmayan müzenin kente hayirli ugurlu olmasini temenni etti.
Kaynak: İHA