Baskan Seçer Açiklamasi 'Bizim Odagimizin Mersin Olmasi Lazim'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, ilçe belediye baskanlari ve büyüksehir belediye meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Bizim Odagimizin Mersin Olmasi Lazim'
Baskan Seçer, konusmasinda, bu tarz etkinlikleri sik sik yapmak istediklerini belirtti.

Farkli siyasi görüslerden olsalar da tüm meclis üyelerinin ortak bir amaç için bir arada oldugunu vurgulayan Seçer, "Bu duygu birlikteligini önemsiyorum. Geçmis geçmiste kaldi, çok iyi dostluklar oldu. Ekran karsisinda birbirimize sert muhalefet yapabiliriz ama birbirimizle çok iyi dostluklarimiz var" dedi.

Geçen 5 yillik süreçte ders çikartilacak olaylar yasandigini dile getiren Seçer, yeni katilan meclis üyelerinin meclise farkli bir atmosfer katacaklarina inandigini belirterek, "Daha keyifli ve daha güzel çalismalar yapacagimizi umut ediyorum. Meclis; İçel halkini temsil eden, İçel halkin iradesini yansitan insanlarin bir arada oldugu yer” diye konustu.



"Demokrasi azinlikta olanlarin hakkini korumaktir"

Geçen 5 yilda meclis üyeleriyle önemli hizmetler yaptiklarina deginen Seçer, tüm partilerin ortak görüsünü alarak çalismalar yapmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Seçer, "Bazilarinda idarenin istedigi görüsler çikti, bazilarinda çikmadi, bunu da saygiyla karsiladik. Bu yil da ayni dogrultuda hareket etmek istedigimi bilmenizi istiyorum. Parti olarak sayisal üstünlüge sahip olmamiz, ’her seyi biz istiyoruz, demokrasi bizim açimizdan sayisal üstünlüktür. Biz olayin sayisal temsiliyetine bakariz’ gibi bir anlayis içerisinde olmayiz. Demokrasi sayisal üstünlük degildir, bilakis azinlikta olanlarin hakkini korumaktir. Sayisal üstünlükte olanlarin ‘ben yaptim oldu, bitti’ mantigiyla kararlar aldirmasi degildir” ifadelerini kullandi.

"Hepinizle de is birligi yapmak istiyorum"

Seçer, birlik ve beraberlik içerisinde hizmetler yapmanin önemine deginerek, "Biz tabiki arzu ettigimiz teklifleri getirecegiz, geçmesini saglayacagiz. Ama bunlari sizlere nezaket çerçevesinde anlatarak, mümkünse de sizi ikna ederek yapacagiz. Eger iyi isler çikartmak istiyorsak süreci birlik, beraberlik ve samimiyet içerisinde götürme gerekliligi var" dedi.

Önceki görev süreleri boyunca meclis kararlari alinirken Ankara’da yasanan siyasi gerginliklerin etkili oldugunu ifade eden Seçer, söyle devam etti: "Bu dönem bu konularda daha dikkatli olacagiz, daha farkinda olacagiz ve 5 yili birbirimize kirilmadan, darilmadan, anlayis içerisinde geçirecegimizi düsünüyorum. Ilçe belediye baskanlarimiz olarak her konuda rahatlikla benimle görüsme hakkina sahipsiniz. Bir masa etrafinda oturur ve sizlerin sorunlarini dinleriz, çözüm için gerekli samimi hamleyi de yapariz. Kesinlikle hepinizle de is birligi yapmak istiyorum."

Her bölgenin sorunlarina hakim oldugunu belirten Seçer, özellikle yeni seçilen ilçe belediye baskanlarina da destek olacaklarinin altini çizdi.

"Bizim odagimizin İçel olmasi lazim"

Halkin huzuru ve yapilacak islerin dogru olmasi açisindan muhalefetten yapici elestiriler bekledigini dile getiren Seçer, "Yapici olundugu noktada sonuç da alinir, dogru isler de yapilir. Bu, İçel halkinin huzuru, meclisin sayginligi, yapacagimiz islerin bereketi ve selameti açisindan da önemli. Birakalim o yaman siyaseti Ankara’da yapsinlar. Emin olun oraya dikkatimizi çektigimiz ve söylemlerimiz genel politikaya kaydigi noktada burada islerin sarpa sardigini gördük. Bundan da kaçinilmasi gerektigi tecrübesini edindim. Bizim odagimizin İçel olmasi lazim" diye konustu.

Bundan sonraki sürecin yeni seçilen belediye baskanlari açisindan kolay olmayacagina dikkat çeken Seçer, ilçe belediyelerinin bir an evvel dengeleri oturtmasi gerektiginin altini çizerek, "Bu geçis sürecinde bürokratik ve teknik destegi bizden her zaman alabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA