Bakan Göktas Açiklamasi 'Ulusal Vefa Programi'nin Bütçesini 2,8 Milyar TL'ye Yükselttik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Ulusal Vefa Programi’nin daha etkin ve kapsamli yürütülebilmesi için bu yilki bütçesini 2,8 milyar TL’ye yükselttiklerini açikladi.

Bakan Göktas, Ulusal Vefa Programi ile ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarini karsilayamayan ve kendi öz bakimini yerine getiremeyen yasli, engelli ve agir kronik hastaligi bulunan vatandaslari yalniz birakmadiklarini bildirdi.

Bakanlik olarak, yasli ve engelli vatandaslarin saglikli ve aktif hayat sürmeleri için çalistiklarini belirten Bakan Göktas, “Sosyal hizmet modellerimizi vatandaslarimizin ihtiyaçlari ve günün sartlari dogrultusunda iyilestirmeye yönelik çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Bu kapsamda geçtigimiz yil Ulusal Vefa Programi’na yasli ve engelli vatandasin temel ve zaruri ihtiyaçlarinin karsilanmasi için 1,6 milyar TL kaynak aktardiklarini hatirlatan Bakan Göktas, “Engelli ve yasli vatandaslarimizin aile bütünlüklerini muhafaza edecek sekilde bakimlarinin evde yapilmasini önemli buluyoruz. Bu dogrultuda Ulusal Vefa Programi’nin daha etkin ve kapsamli yürütülebilmesi için bu yilki bütçesini 2,8 milyar TL’ye yükselttik” diye konustu.

Ülke genelinde uygulaniyor

Ekiplerin engelli ve yasli vatandaslarin hanelerini düzenli bir sekilde ziyaret ederek, ev ve kisisel temizliklerini saglayacaklarinin altini çizen Bakan Göktas, ulusal program haline dönüstürülen ve ülke genelinde uygulanan destek için belirli periyotlarla olmak üzere Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarina bu kaynagin aktarilacagini bildirdi.

128 bin kisi yararlandi

Ulusal Vefa Programi araciligiyla ihtiyaç sahibi olup kisisel bakimlariyla temel ve zaruri ihtiyaçlarini karsilayamayan yasli, engelli vatandaslar ile agir kronik hastaligi nedeniyle kendi öz bakimini yerine getiremeyen vatandaslarin ev ve kisisel temizliklerini sagladiklarini kaydeden Bakan Göktas, “2022 yilinin Agustos ayinda ulusal program haline getirdigimiz Ulusal Vefa Programindan simdiye kadar yaklasik 128 bin vatandasimiz yararlandi” ifadelerini kullandi.

Yasli ve engelli vatandaslarin toplumsal hayata katilimini artirmak ve ihtiyaçlarini karsilamak için hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Bakan Göktas, “Engelli ve yasli vatandaslarimizin hak ettikleri yasam standartlarini korumak üzere farkindalik çalismalarimizi sürdürecegiz. Her türlü ihtiyaçlarinin karsilanmasi yönünde de her zaman yanlarinda olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA