Aysegül Ildeniz'in Kitabi Sevenleriyle Bulustu

Aysegül Ildeniz’in ‘Aysegül Isinla Bizi’ isimli kitabi, kitapseverlerle bulustu. Kitapta, Ildeniz’in Afrika’dan Amerika’ya gittigi ülkelerin, tanik oldugu hikâyelerin, dokundugu insanlarin, dünya ve toplum için ürettigi teknolojik dönüsümlerin izi sürülüyor. Ildeniz’in kitabiyla ayni adi tasiyan 5 bölümlük podcast serisi de dinleyicileriyle bulusuyor.

Aysegül Ildeniz'in Kitabi Sevenleriyle Bulustu


Aysegül Ildeniz’in ‘Aysegül Isinla Bizi’ isimli kitabi Dogan Kitap tarafindan yayimlandi. ‘Aysegül Isinla Bizi’, bir teknoloji lideri olan Aysegül Ildeniz’in sadece dünya çapindaki basarilari ya da yasam öyküsüne degil, ayni zamanda gelecegi olusturmanin sonsuz heyecanina ortak olmaya davet ediyor okurunu. Ildeniz’in Izmir’de kitaplarla dolu bir evde baslayan ve Silikon Vadisi’ne ulasan yasam serüveni, dünyanin birçok ülkesine yayilirken imkânsizi basarma tutkusundan ilham aliniyor.

‘Aysegül Isinla Bizi’ kitabi, yazarin kendisini ve dokundugu insanlari hayal ettigi gelecege isinlama yolculugu. Ildeniz, okuyucunun kendisini sorgulamasini, Kuzey Yildizi’ni bulmasini istiyor; kendi hayatini ise "mümkün olanin en iyisini yap ve olabilecek en fazla etkiyi yarat” mottosuyla sürdürüyor. Aysegül Ildeniz tarihin teknolojiyle yazildigi bu dönemeçte var olmaktan heyecan duyuyor ve toplumu bu dönüsümü bir an önce kucaklamaya davet ediyor.

Ildeniz, kitabinin ve podcast serisinin Zorlu PSM Touche’de, Next Academy Baskani, yazar ve yapimci Levent Erden’in moderatörlügünde gerçeklesen lansmaninda, kitabi yazma nedenini söyle özetledi: "Kendim ve etrafindakiler için düsler kurdum, sonra da gerçeklestirmek için hem kendimi hem de etrafimdakileri o düslere isinlamaya çalistim. Bu yolculuk sirasinda hem kendim degistim hem de teknoloji dünyayi degistirdi. Kitap benim dönüsüm yolculugum dünyanin dönüsüm yolculugu."

"Yapay zekâ ve yeni teknolojilerin olusturdugu dönüsüm muazzam bir firsat barindiriyor"

Aysegül Ildeniz söyle konustu: "Kariyerimin ilk zamanlarinda internet dalgasiyla gelen inanilmaz dönüsüme sahit oldum ve bu dönüsümün parçasi oldum. Insanligi ve ülkeleri nasil degistirdigini gördüm. Simdi yapay zekâ ve yeni teknolojilerle ayni muazzam boyuttaki dalgayi görüyorum. Önümüzde birkaç yillik bir firsat penceresi var. Kitabimdaki örneklerde, eger düsleyip aksiyona geçebilirsek yeni dalga ile kocaman bir dönüsümün parçasi olabilecegimizin anahtarlarini vermeye çalisiyorum. Bunu elimden geldigince yüksek sesle kendi ülkemdeki insanlar için seslendirmeye çalisiyorum.

"Dönüsüme açik ve özgür"

Dönüsüme açik olun, yeni düsler kurup onlari var edin. Yolculuga baslayacak kadar cesur, sürdürecek kadar özgür olun.

Yasam festivali

Yasami bir mücadele silsilesi degil, ögrenecegim ve yasayacagim bir merak ve keyif yolculugu olarak görmeye basladim. Buna her anini içinize çekip yön verdiginiz bir yasam festivali diyelim.”

"Her seyi degistirin, imkânsiz seyleri yapin"

"Sikildiginiz ve istemediginiz her seyi degistirin. Askla bagli olmadiginiz hiçbir seyi yapmayin Büyük siçramalar yapacaginiz imkânsiz seyleri yapin

Sonsuz denizler

Insanlarin basarisinin düs kurabilme kapasitesiyle orantili oldugunu anladim. Çok sansliyim, çünkü benim düslerim hiç bitmiyor. Kesfedilip ele geçirilecek sonsuz denizler var önümde!"

Bes bölümlük podcast serisi hazirlandi

Aysegül Ildeniz’in Vestel sponsorlugunda hayata geçirdigi ‘Aysegül Isinla Bizi’ adli podcast serisi de yayinda. Karnaval, Deezer, YouTube, iTunes, Spotify ve Apple Music üzerinden yayinlanmaya baslayan seri; ‘Inovasyon, Neden Yolculuk, Teknoloji, Basarmak ve Liderlik’ basliklarini tasiyan bes bölümden olusuyor.
Kaynak: İHA