Balikçilar Geride Kalan Av Sezonundan Memnun

15 Nisan tarihi itibariyle denizlerde av sezonunun sona ermesinin ardindan balikçilar, geride kalan sezondan memnun olduklarini ifade ederek vatandaslarin küçük baliklara ilgisinin daha fazla oldugunu söyledi.

Balikçilar Geride Kalan Av Sezonundan Memnun
Av sezonunun bitmesinin ardindan Kayseri’deki balik tezgahlarinda yetistirme, kültür ve yurtdisindan gelen dondurulmus baliklar yerini aldi. Geride kalan sezondan memnun kaldiklarini dile getiren balikçi Ali Akçakaya; "15 Nisan itibariyle av sezonu sonlandi. Suanda tezgahlarda su ürünleri olarak yetistirme, kültür ve yurtdisindan gelen dondurulmus baliklar var. Kültür baliklari olan çupra, levrek, alabalik, somon tezgahlarda yerini aliyor. Tezgahlardaki o rengarenk görüntüler siyah beyaz oldu. Tabi her sene bir önceki seneyi aratiyor. Mevsim sartlarindan dolayi baligin azalmasi da yasandi. Önceki yillara göre düsünecek olursak bu sene yagis daha az oldu. Tabi yagisin olmamasi, havanin sicak olmasi baligin üremesini etkileyen faktörler. Bu sene yine küçük baliklar daha fazla talep gördü, fiyati da uygun bu baliklarin. Vatandasin talebi diger protein kaynaklarina göre baliga ilgi fazla. Bugün et, tavuk, yumurta fiyatlarina göre baligin fiyatlari çok daha makul durumda. Baliklar için iyi bir dinlenme sezonu diliyorum" dedi.

Fiyatlar hakkinda da bilgiler veren Akçakaya; "Fiyatlar degisiyor. Ulasim, nakliye fiyatlari etkiliyor. Sezon bittiginden dolayi kis mevsiminden paketledigimiz ürünler var. 100 liradan baslayip 400 liraya kadar çikan balik gruplari var" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA