Ayhan Bora Kaplan Davasinda Saniklarin Yargilanmasina Devam Edildi

Suç örgütü lideri oldugu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü süphelisi 28’i tutuklu 61 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Ankara 32. Agir Ceza Mahkemesince Sincan Ceza Infaz Kurumlari Kampüsü’ndeki salonda görülen durusmaya tutuklu ve tutuksuz saniklar ile taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani yargilanmanin devam edecegini belirtmesi üzerine tutuklu sanik Ayhan Bora Kaplan’a söz verdi.

“Kaçacak insan iki gün önce tarifeli uçak bileti alir mi”

Suçlamalari kabul etmeyen sanik Kaplan, “Hiçbir suçlamayi kabul etmiyorum. 7-8 aydir atilan iftiralar karsisinda saskinlik içindeyim. Kaçarken yakalandigim söylendi. Kaçacak insan iki gün önce tarifeli uçak bileti alir mi, geri zekali mi? Kaçacak adam kendi pasaportu, kendi arabasiyla gider mi? Ben kendi sahsi aracimla yola çiktim. Havalimanina giriste yavasladim. Bir seylerin ters gittigini anladim. Araçtan ellerim havada bir sekilde indim. Polisler beni direkt yere yatirdi. Nefes alamadigimi söyledim. Polis ‘dur ben sana daha neler yapacagim’ dedi” ifadelerini kullandi.

Yere yatirilarak gözaltina alinmasinin tamamen sov amaçli oldugunu, gözaltinda da kötü muamele gördügünü iddia eden Kaplan, “Polisler burada. Kameralarin olmadigi oda ve koridorlarda ellerimiz arkadan kelepçeli, dizlerimizin üzerine çökerttiler, iddiasinda bulundu.

Sorguda bazi bürokratlar hakkinda bilgi vermesinin istendigini söyleyen Kaplan su ifadelere yer verdi:

“Birçok kez mülakata aldilar. En son 7-8 sayfalik bir dosya getirdiler. Bunlari kabul ettigim zaman sadece Erkan Dogan suçlamasindan sevk edilecegimi, en fazla 1 yil hapis yatacagimi söylediler. Baktim, akla hayale gelmez seyler, tanimadigim isimler. Imzalamayacagimi söyleyince, ‘Sen bilirsin’, ‘üzerine üç cinayet çikarmazsak’, ‘sana selam vereni yakmazsam’ denildi. Millete nasil iftira atayim? Son ifadem 8-10 saat sürdü. 40-50 kisilik liste verip tanidiklarimi sordular. Tanidiklarimi söyleyince, ‘Örgüt oldugunu kabul ediyorsun’ dediler. ‘Hayir, ben tanidiklarimi söylüyorum’ dedim. Ifadelerim üzerinde oynamalar var.”

“Polis tutuklanacagimi biliyordu”

Adliyede savcilik ifadesi öncesinde polislerin arasinda konustugunu söyleyen Kaplan, “Bizi adliyeye getirdiler. Her yerde polis vardi. Sözde bana suikast yapacaklarmis. Benim böyle bir durumum yoktu. Sirf sov yapmak için her yerde polisler vardi. Polisler adliyeye geldigimizde aralarinda konusuyorlardi, tutuklanacagimi biliyorlardi. Ben hepsini duydum” diye konustu.

Iddianamede adi geçen hiç kimseyle bir örgüt kurmadigini söyleyen Kaplan, sözde mekanlara çökmüsüm. Ankara ’da 100 civari eglence mekani var. Hepsiyle samimiyim. Hepsi dostumdur. Ben kurulu bir mekan almadim, kimsenin mekanina çökmedim" diye konustu.

Kaplan, tape kayitlarinda geçen "büyük abi" tabirinin kendisine ait bir sifat olmadigini belirtti.

Hiçbir cinayet islemedigini ve azmettirmedigini belirten Kaplan, "Çevrem genisledikçe sanat camiasindan, spor camiasindan, is adamlarindan arkadaslarim oldu. Paylasimlar fotograflar atildi. Arkadaslarim atti ben attim. Ben ünlendikçe bunu kaldiramadilar" dedi.

Islenen cinayetler ve mekanlardan zorla haraç alinmasi gibi suçlamalari kabul etmeyen Kaplan sunlari dile getirdi:

"Dosyada ismi geçen Muhammed Kaplan ve Semih Aslan bu isletmelerde valeydiler. Iki kisi ayni anda bir kaç mekana bakar. Çünkü mekan sahibi gidip de vale aramaz vale gider, mekanda valelik yapar. Semih Aslan’la Mahfuz Tatar tartismislar hakaret etmisler. Ama suç benim üzerime atildi ben anlamiyorum. Olay yerinde öldürülen Tatar’in akrabalari bile benim orda olmadigimi söylüyor. Ama üstünden zaman geçtikten sonra biri çikip ’hayir ordaydi’ diyor. Yalan taniklik yapiyor.”

Kaplan, dönemim Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile herhangi bir baglantisinin olmadigini da sözlerine ekledi. Durusma verilen 1 saatlik aranin ardindan devam edecek.
Kaynak: İHA