Artvin'de Aç Kalan Ayilar Kayak Tesisine Dadandi

Artvin’de aç kalan ayilar yiyecek aramak için Atabari Kayak Merkezi’ndeki bulunan personel ve idari binalara zarar verdi. Kapilari ve camlari kiran ayilar içeride yiyecek aradi.

Artvin'de Aç Kalan Ayilar Kayak Tesisine Dadandi
2 bin 200 rakimli Mersivan Dagi’nda bulunan ve mevsim nedeniyle kapali durumdaki Atabari Kayak Merkezi’ne gelen ayilar Artvin Çoruh Üniversitesi Kayak Evi, 112 Acil Saglik, AFAD ve Orman Isletme Müdürlügüne, JAK, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne, personel ve idari 6 binaya ve özel sektöre ait bir isletmeye girdi. Kapi ve pencereleri parçalayarak binalara giren ayilar, dolaplarda yiyecek ararken, tesislere maddi hasar verdi.

Konuyla ilgili Artvin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü açiklama yayinladi. Yapilan açiklamada "Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüze bagli Atabari Kayak Merkezimizin idari ve personel binalarinda, yaban hayvani saldirisi nedeniyle maddi hasar olusmustur. Konu ile ilgili, Jandarma, Orman Bölge Müdürlügü, Milli Parklar Müdürlügü, Il AFAD Müdürlügü ekiplerince incelemelerde bulunularak gerekli tespitler yapilmis olup, can güvenligini tehdit edecek her hangi bir unsura rastlanmamistir“ ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA