Talas Çanakkale Müzesi'nde Rekor Üstüne Rekor

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan 9 Ocak’ta açilisi yapilarak ilçeye kazandirilan ’Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yil Müzesi’ ziyaretçi akinina ugruyor. Müzeyi, açilisindan bugüne geçen üç aylik sürede ziyaret edenlerin sayisi 55 bine yaklasti.

Talas Çanakkale Müzesi'nde Rekor Üstüne Rekor
Baskan Yalçin’in, özellikle gençlere Çanakkale ruhunu asilamak amaciyla hayata geçirdigi ve 9 Ocak’ta görkemli bir törenle açilisi yapilan ve ücretsiz olan müzeyi, 3 ayda 54 bin 207 kisi gezdi. Tarihi Ali Saip Pasa Sokaginin girisindeki eski bir tas konagin içerisine olusturulan müzede toplam 5 bölüm yer aliyor. Ziyaretçileri adeta Çanakkale Savasi’nin içine çeken bina içerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede Çanakkale Savasi basta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yillarina dair özel eserler yer aliyor. Okullarin randevulu sistemle yirmiser kisilik gruplar halinde ve rehber esliginde gezdirildigi müze, Ramazan ayi boyunca 36 bin 351 kisi ziyaret etti.

Konuya iliskin bir degerlendirme yapan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, müzeye gösterilen ilgiden duydugu memnuniyeti belirterek; "Gençlerimizde Çanakkale ruhunu yasatmak amaciyla kurdugumuz müze, basta gençlerimiz olmak üzere hemsehrilerimizin akinina ugradi. Bu bizi gerçekten çok mutlu etti ve dogru bir is yaptigimizi da ortaya koymus oldu. Bu da bizim için ayri bir gurur kaynagi oldu" dedi.

Kaynak: İHA