Sinop'ta Turizm Haftasi Kutlandi

Sinop’ta, Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda tören düzenlendi.

Sinop'ta Turizm Haftasi Kutlandi
Sinop Valiligi, Sinop Üniversitesi, Sinop Kültür ve Turizm Il Müdürlügü ve diger kurumlarin destegiyle, 15-22 Nisan’da gerçeklestirilecek etkinlikler kapsaminda, Eski Otagar-Valilik Önü arasinda bando ve halk oyunlari ekibi esliginde kortej yürüyüsü yapildi. Kortej yürüyüsünün ardindan Valilik önünde etkinlikleri kapsaminda çelenk sunum töreni gerçeklestirildi.

Atatürk Aniti’na çelenk birakilmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Il Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel yapti. Güzel yaptigi konusmada, “Toplumda turizm bilincini gelistirmek turizmi canlandirmak, halkin turizm hareketlerine katilimini saglamak amaciyla 48’incisini düzenledigimiz Turizm Haftasi kutlama etkinliklerimizin açilis programina hos geldiniz seref verdiniz. ’Dört Mevsim Turizm’ sloganiyla nitelikli, sürdürülebilir, erisilebilir turizm hedefiyle, 24 saat yasayan bir kent hayaliyle yola çiktigimiz turizm sezonumuz her sokaginin denizle bulustugu, ülkemizin en mutlu insanlarinin yasadigi, kültür, tarih, medeniyet ve hosgörü kenti Sinopumuz için hayirli ugurlu olsun. Kolektif bir turizm bilincinin olusmasi etkili tanitim ve sektörel çalismalarin yürütülmesi, turizm hizmetlerimizi daha modern, çagin gereklerine uygun, alt yapisini bütünüyle tamamlamis bir hale getirebilmek için askla ve sevkle çalismalarimizi sürdürüyoruz kentimize katma deger olusturacak, sektöre ekonomik girdi saglayacak, turizmi dört mevsime yayabilecegimiz, tüm paydaslarin sahiplendigi, sürdürülebilir, uygulanabilir, gerçekçi bir turizm mastir plani hazirligimiz sürüyor. Âdeta bir açik hava müzesi olan Sinopumuzun turizm potansiyelini ekonomiye kazandirmak için azami düzeyde çaba harcayacagimiz 2024 yili turizm sezonumuzun Sinopumuza ve ülkemize bereket getirmesi temennisiyle, böylesine müstesna bir toplulukla bir a arada olmanin onurunu yasadigimi ifade ederek sizleri saygi sevgi ve hürmetle selamliyorum” dedi.

Konusmanin ardindan halk oyunlari ekibinin gösterisi ile program sona erdi. Halk oyunlari ekibindeki çocuklarin yaptigi gösteriler begeni topladi. Daha sonra ise Il Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel ve beraberindeki heyet, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’i makaminda ziyaret etti.
Kaynak: İHA