Izmir'de Binlerce Insan Caddede Kurulan Tezgahlara Akin Etti

Izmir’in Karabaglar ilçesinde, cadde üstüne kurulan tezgahlarda bayram alisverisi yapmak isteyen binlerce vatandas yogunluk olusturdu.

Izmir'de Binlerce Insan Caddede Kurulan Tezgahlara Akin Etti
Binlerce Izmirli, on bir ayin sultani Ramazan’in bitmesinin ardindan Karabaglar’in Bozyaka Semti Eskizimir Caddesi üzerinde kurulan seyyar tezgahlarda alisveris yapmak için yogunluk olusturdu. Yogun trafigin olustugu caddede, ucuz ürün alabilmek için birbiriyle yarisan Izmirliler adeta çilginlar gibi alisveris yapti. Tekstil ürünlerinden hediyelik esyalara, kaldirimda açilan tezgahlarda baklava satisina kadar çesitli ürünlerin bulundugu alanda gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaslar alisverisin keyfini sürdü. Caddedeki araç ve insan yogunlugu ise dron ile görüntülendi.

“Magazadan bir tane alacagin üründen burada 4-5 tane alabilirsin”

Caddede tezgah açan esnaf Onur Ayar (39), “Bozyaka özellikle arife günleri yolda yürünmeyecek sekilde kalabalik oluyor. Kurban Bayrami’nda, Seker Bayrami’nda her arife günü herkesi Bozyaka’ya bekliyorum. 80- 100 liraya tisört, 100- 200 liraya elbiseler var. Normalde magazadan bir tane alacagin üründen burada 4-5 tane alabilirsin” dedi.

“25 senedir Bozyakaliyim ilk defa bu kadar kalabalik gördüm” diyen esnaf Alisan Arpadal da, “Fiyatlar magazalara göre uygun. 100-150-250 TL arasi tisörtler gidiyor. Esofmanlar 200, sortlar 100 lira. Disariya göre iyi, her keseye uygun ürünler var” ifadelerini kullandi. Caddenin bayramlar öncesi gece pazari gibi olduguna dikkat çeken Kemal Dogan (47) isimli vatandas ise “Böyle hiç iyi degil. Trafik burada tikaniyor. Trafik kazasi oldu mu kilit oluyor” diye konustu.



Yolu kapatip oyun oynadilar

Öte yandan, yogun insan ve araç kalabaligindan dolayi güzergahi kullanan ambulanslarin güçlülükle trafikte ilerledigi görülürken, bir grup genç ise otomobillerini yolun ortasinda birakip caddede oyun oynadi. Motosikletli Polis Timleri Büro Amirligi’ne bagli ekiplerin geldigini gören gençler, olay yerinden hizla uzaklasti. Karabaglar Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli resmi ve sivil polisler de bölgede sik sik devriye atarak olumsuzluklara karsi tedbirli oldular.
Kaynak: İHA