2 Bin 250 Rakimli Zirvede 6 Metrelik Karla Mücadele Çalismasi

Bitlis’in Tatvan ilçesinin 2 bin 250 rakim yükseklikteki Nemrut Kalderasi’nin karla kapli yolunun açilmasi için baslatilan çalismalar devam ediyor.

2 Bin 250 Rakimli Zirvede 6 Metrelik Karla Mücadele Çalismasi
Zirvesinde kentin önemli turizm destinasyonlarindan olan ve ‘Mükemmeliyet’ ödüllü Nemrut Krater Gölü’nün yer aldigi Nemrut Kalderasi, yeni sezon için gün sayiyor. Dünyanin ikinci büyük krater gölü olma özelligine sahip olan Nemrut Kraterinin karla kapli yolunun açilmasi için Tatvan Kaymakamligi koordinesinde yol açma çalismasi baslatilmisti. Özel idare ve karayollari ekipleri tarafindan yaklasik 3 gündür devam eden yol açma çalismasinda yolun büyük bir bölümü açildi. Nisan ayinda olmasina ragmen metrelerce karda hummali bir mücadele yürüten ekipler, is makineleri ile yolu açip zirveye dogru ilerleyisini sürdürüyor. Ekiplerin yer yer 5 - 6 metre karla mücadele ettigi çalismanin ilk etabinda yolun zirveye kadar olan kisminin açilmasi hedefleniyor.

Devam eden çalismalari yerinde incelemek üzere ilgili kurum amirleriyle birlikte zirveye çikan Tatvan Kaymakami Dr. Remzi Demir, ekiplerden çalismalarin son durumuyla ilgili bilgi aldi. Zirveye kadar olan etabin açilmasi için baslatilan çalismalarin kisa sürede tamamlanarak Nemrut’un ziyaretçileriyle bulunacagini kaydeden Kaymakam Demir, "Zirvesinde ilçemizin önemli turizm destinasyonlarindan olan Nemrut Krater Gölü’nün yer aldigi Nemrut Kalderamizin karla kapli yolunu açma çalismalarimiz basladi.

Ilk etapta zirveye kadar ki yolu açilacak olan Nemrut, kisa sürede ziyaretçileri ile bulusacak" diye konustu.

Öte yandan, zirveden dronla görüntülenen dünyanin ikinci büyük krateri dogal güzelligiyle kendine hayran birakti.
Kaynak: İHA