Hamza Dag'dan CHP Ve Tugay'a Tebrik Mesaji

Cumhur Ittifaki Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hamza Dag, Izmir’deki seçim sonuçlarina iliskin yaptigi açiklamada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve CHP Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Cemil Tugay’i tebrik etti. Dag, "Izmirliler bize, belediyenin sehrimizin ihtiyaçlarini giderip gidermedigini, sorunlarini çözüp çözmedigini denetleme yetkisi vermistir" dedi.

Hamza Dag'dan CHP Ve Tugay'a Tebrik Mesaji
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Cumhur Ittifaki Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hamza Dag, 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri sonuçlarina iliskin açiklamalarda bulundu. "Hemsehrilerimizin takdiriyle Izmir Büyüksehir Belediye Baskani olmaya hak kazanan Cemil Tugay’i ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tebrik ediyoruz" diyen Dag, "Izmirliler bize, belediyenin sehrimizin ihtiyaçlarini giderip gidermedigini, sorunlarini çözüp çözmedigini denetleme yetkisi vermistir" diyerek seçim sonucunu yorumladi.

AK Partili Dag, yaptigi yazili açiklamada su sözlere yer verdi:

"Allah nasip etti, 12 yil boyunca milletvekili olmaktan gurur duydugum sehrimizde Büyüksehir Belediye Baskan adayi oldum.

Bu süreç boyunca çok sükür ki essiz Izmir’imizin her bir kösesinde hemsehrilerimize ulastik. Büyük bir gayret ve samimiyet ile durmadan, yorulmadan kostuk, kostuk, kostuk. Ne mutlu ki, özverili, gayretli, çaliskan yol arkadaslariyla bu kosuyu yasadik, tecrübe ettik.

Öncelikle, bu yolculukta kendisinden, ailesinden, isinden, vaktinden fedakârlik yaparak bizimle olan milletvekillerimize, il baskanimiza, il yönetimimize, ilçe baskanlarimiza ve ilçe yönetimlerimize, teskilatimizin her bir ferdine, Cumhur Ittifaki’nin ortaklari, MHP basta olmak üzere bütün paydaslarina, il baskanlarindan teskilatlarina, sandik görevlilerimize sükranlarimi ifade ediyorum. Hamd olsun ki sizler gibi kalender, yürekli, inançli, çaliskan insanlarla bu yolu yürümek nasip oldu. Kiymetli kardeslerim, hiçbir seçim sonucu, bizim Izmir’imize olan sevdamizin önüne geçemez.Biz, her zaman “Milletin dedigi olur” dedik ve bu düsünceye inandik. Bu düsünceyle, milletimize hizmet etmek ugruna nice güzel islerin altina imzamizi attik. Kazandik, simarmadik. Kaybettik, küsmedik, darilmadik. Kazanirken “Kazandik, bitti” anlayisinda olmadik. Bugün de “Kaybettik, bitti” demiyoruz, demeyecegiz. Hep birlikte çok güzel bir sarkiyi tek bir agizdan seslendirdik. Bugün, bu sarki burada bitmemistir, bitmeyecektir. Kiymetli kardeslerim, bizim essiz Izmir’imiz için daha söyleyecek çok isimiz, daha yürüyecek çok yolumuz vardir. Bu sehrin her bir sokaginda hatiralari, yasanmisliklari, hikayeleri olan bir hemsehriniz, bir kardesiniz olarak Izmir’e hizmet etmeye her daim devam edecegim. Kiymetli hemsehrilerim, biz, “Biz Izmir’iz, basarabiliriz” dedik.

Bizim basari kistasimiz hiçbir zaman yalnizca seçim kazanmak olmamistir. Biz bugün sandiktan belki birinci çikmadik, ancak biliyoruz ki her bir hemsehrimizin takdirini kazandik. Çünkü kavga etmedik, çünkü sig siyasetin polemikleriyle hemsehrilerimizi oyalamadik,

Çünkü “Sevdik, sevdalandik, Izmir’e baglandik” diyerek tek gündem olarak Izmir’imizi gördük. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani olmadan önce de biz Izmir’e sevdaliydik, bundan sonra da bir Izmir sevdalisi olarak hayatimiza devam edecegiz. Her daim kulaklarimizda çinlayan, zihinlerimizde yer tutan, gönlümüzde yasayan bir dize vardir; unutmayalim, yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir. Biz ortaya koydugumuz çaba ile essiz Izmir’imizin potansiyelini hemsehrilerimize gösterdik. Gençlerimizin, kadinlarimizin, çiftçimizin, sanayicimizin, esnafimizin mutlulugu için bir vizyonu anlattik. Bu vizyon, seçim sonucu ne olursa olsun hemsehrilerimizin zihninde, gönlünde yer edinmistir. Hemsehrilerimizin takdiriyle Izmir Büyüksehir Belediye Baskani olmaya hak kazanan Sn. Cemil Tugay’i ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tebrik ediyoruz. Sandigin verdigi mesaj çok nettir. Ortaya çikan netice, hemsehrilerimizin hizmet beklentisini, talebini, ihtiyacini çok net bir sekilde göstermektedir. Izmirliler bize, belediyenin sehrimizin ihtiyaçlarini giderip gidermedigini, sorunlarini çözüp çözmedigini denetleme yetkisi vermistir.

Biz bugünden sonra, geçmisten çok daha güçlü bir sekilde sehrimizin, hemsehrilerimizin menfaatini gözetmek durumundayiz.

Nasil ki milletvekilligimiz döneminde “Söz konusu Izmir’in menfaatiyse, bu menfaati siyasete konu etmeyiz” dedik, bundan sonra da ayni anlayisla hareket edecegiz.

Degerli yol arkadaslarim,

Tüm belediye baskan adayi arkadaslarimiza da süreç boyunca ortaya koyduklari özveri için tesekkür ediyorum.

Biz, önümüzdeki 5 yil boyunca, Cumhur Ittifaki olarak kazandigimiz ilçelerde ortaya koyacagimiz çalismalarla gerçek belediyecilik farkini ortaya koymakla mükellefiz.

Ifade ettigim gibi; yilmadan, yorulmadan, küsmeden yolumuza devam edecegiz.

Konusmami sonlandirirken,

Her birinize bir kez daha tesekkür ediyor, bizlere güvenen, teveccüh gösteren tüm hemsehrilerimize sizlerin nezdinde sevgi ve saygilarimi iletiyorum.

Sag olun, var olun.

Allah’a emanet olun."
Kaynak: İHA