Bakan Tunç'tan Eylem Tok Ve Oglunun Ölümlü Kazasina Iliskin Açiklama

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Eylem Tok ve oglunun iadesi için evraklar Interpol araciligiyla ABD yetkili makamlarina iletildi” dedi.

Istanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart Cuma günü 1 kisinin hayatini kaybettigi, 4 kisinin de yaralandigi kaza hakkinda Adalet Bakani Yilmaz Tunç sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, sorusturmanin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan titizlikle takip edildigini belirterek, kazanin ardindan 18 yasindan küçük T.C. hakkinda ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kisinin yaralanmasina neden olma’ suçundan ve annesi süpheli Eylem Tok hakkinda ‘Suçluyu Kayirma’ suçundan Istanbul 7. Sulh Ceza Hakimligi tarafindan tutuklama karari verildigini hatirlatti.

“Eylem Tok ve oglunun iadesi için evraklar Interpol araciligiyla ABD yetkili makamlarina iletildi”

Bakan Tunç, Eylem Tok ve oglunun 2 Mart tarihinde saat uçakla Misir’a gittikleri tespit edildigi de ifade ederek, “T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Misir adli makamlariyla temasa geçilmis ve iade süreci baslatilarak süpheliler hakkinda kirmizi bülten talep edilmistir. Misir Interpolü tarafindan sahislarin Misir’dan ABD istikametine çikis yaptiklarinin bildirilmesi üzerine, adi geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amaciyla hazirlanan geçici tutuklama talep evraki hem diplomatik kanaldan hem de Interpol araciligiyla ABD yetkili makamlarina iletilmistir” açiklamasinda bulundu.

Iade süreci ve adli sorusturma titizlikle takip edildigini sözlerine ekleyen Bakan Tunç, kazada hayatini kaybeden vatandasa Allah’tan rahmet, yaralilara da acil sifalar diledi.
Kaynak: İHA