Kizildeniz'de Ticari Gemilere Düzenlenen Saldirilarda 2 Kisi Öldü

Yemen açiklarinda Husiler tarafindan Yunanistan tarafindan isletilen True Confidence adli yük gemisine düzenlenen saldirida 2 kisi hayatini kaybetti. Husi saldirilarinda Kizildeniz’de ilk can kaybi yasandi.

Yemen’deki Iran destekli Husiler tarafindan Kizildeniz ve Aden Körfezi’nde ticari gemilere yönelik saldirilarda ilk can kaybi yasandi. Ingiliz ve ABD’li yetkililer, Yunanistan tarafindan isletilen Barbados bandirali True Confidence adli yük gemisine Husiler tarafindan düzenlenen füze saldirisinda 2 kisinin hayatini kaybettigini açikladi.

Ingiltere tarafindan yapilan açiklamada, "En az 2 masum denizci öldü. Bu, Husilerin uluslararasi gemicilige pervasizca füze saldirilarinin üzücü ama kaçinilmaz sonucuydu. Durmalilar. En derin bassagligi dileklerimiz ölenlerin ve yaralananlarin aileleriyle birliktedir” denildi.

Adi açiklanmayan üst düzey bir ABD yetkili, de iki denizcinin saldirida öldügünü dogruladi.

Gemi Aden açiklarinda saldiriya ugramisti

True Confidence’a Yemen’in Aden kentinin yaklasik 50 deniz mili güneybatisinda füze saldirisi düzenlendigi ve saldiri sonucu geminin hasar aldigi ve yangin çiktigi ifade edilmisti. Gemide, 15’i Filipinli, 4’ü Vietnamli, 2’si Sri Lankali, 1’i Hindistanli ve 1 Nepalli olmak üzere toplam 20 mürettebat ve 3 silahli koruma oldugu aktarilmisti.

Geminin Liberya’da kayitli True Confidence Shipping sirketine ait oldugu ve Yunanistan merkezli Third January Maritime sirketi tarafindan isletildigi belirtildi.
Kaynak: İHA