Ingiltere Disisleri Bakani Cameron, Israil'i Bir Kez Daha 'Isgalci Güç' Olarak Nitelendirdi

Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron, Israil Savas Kabinesi Üyesi Benny Gantz ile görüsmesinin ardindan yaptigi açiklamada, Israil’i bir kez daha “isgalci güç” olarak nitelendirerek, “Gazze’deki isgalci güç olarak Israil’in sivillere yardim saglanmasi konusunda yasal sorumlulugu var” dedi.

Ingiltere Disisleri Bakani Cameron, Israil'i Bir Kez Daha 'Isgalci Güç' Olarak Nitelendirdi
Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron, Israil Savas Kabinesi Üyesi Benny Gantz ile bir araya geldi. Görüsmenin ardindan Cameron, yazili açiklama yapti. Cameron, “Filistinliler yikici ve büyüyen bir insani krizle karsi karsiya. Bugün Israil Bakani Benny Gantz ile yaptigim görüsmede, rehinelerin güvenli bir sekilde evlerine ulastirilmasi ve hayat kurtaran malzemelerin Gazze’ye gönderilmesi için insani bir ara verilmesi yönündeki çabalari tartistik. Yardim akisini artirmasi için Israil’e bir kez daha baski yaptim. Sahada hala bir gelisme göremiyoruz. Bu degismeli” dedi.

Derhal insani duraklama çagrisinda bulunan Cameron, hem kara hem de deniz yoluyla insani yardimlarin ulastirilmasi ve kapasitesinin artirilmasi ve barinma ve altyapi onarimi için kritik önem tasiyan malzemeler de dahil olmak üzere, Gazze’ye girmesine izin verilen insani yardim malzemelerinin türlerinin genisletilmesi çagrisinda bulundu.

Ingiltere’nin Refah kentine yönelik bir saldiridan derin endise duydugunu ifade eden Cameron, “Gazze’deki isgalci güç olarak Israil’in sivillere yardim saglanmasi konusunda yasal sorumlulugu var” dedi.

Kaynak: İHA