Dünyanin En Büyük Kruvaziyer Gemisi Kusadasi'nda

Kusadasi’na dünyanin en büyük yolcu gemilerinden biri olan Panama bayrakli Sun Princess ile çogunlugu Amerika Birlesik Devletleri (ABD) vatandasi olan 3 bin 745 turist ve bin 675 mürettebat geldi. Kente ilk seferini yapmasi dolayisiyla gemi kaptani ve sirket yöneticileri ile bir araya gelerek çesitli hediyeler takdim eden Baskan Ömer Günel; "Kruvaziyer turizmi için attigimiz adimlarin meyvelerini veriyor olmasi bizi çok mutlu etti" dedi.

Dünyanin En Büyük Kruvaziyer Gemisi Kusadasi'nda


Dünyanin en büyük ve yeni kruvaziyerlerinden 345 metre uzunlugunda ve 175 bin 500 groston agirligindaki Italya bayrakli Sun Princess, sabah saatlerinde Kusadasi Limani’na yanasti. Bu yil suya indirilen ve Kusadasi’na ilk seferini yapan kruvaziyer ile kente çogunlugu ABD vatandasi olan 3 bin 745 turist ve bin 675 mürettebat geldi. Geminin kente ilk seferini gerçeklestirmesi nedeniyle Kusadasi Limani içerisinde tören düzenlenerek turistler, Kusadasi Belediye Bandosu ve halk oyunlari ekiplerinin gösterileri esliginde karsilandi. Sun Princess 2024 yilinda Kusadasi’na 3 sefer daha yapacak.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel de Kusadasi Kaymakami Ibrahim Keklik ve beraberlerindeki heyetle gemiye çikti. Baskan Ömer Günel, gemi sirketinin CEO’su John Padgett ve kaptan Craig Street ile bir araya gelip, çesitli hediyeler ve tesekkür plaketi takdim etti. Kruvaziyer gemisini dolasarak, yöneticilerden bilgi alan Baskan Ömer Günel, daha sonra Kaymakam Ibrahim Keklik’le birlikte dümene de geçti.

"Kusadasi’ni çok sevdik"

Kusadasi’nda olmaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini belirten Padgett; "Sun Princess bizim en yeni ve teknolojik gemilerimizden bir tanesi. Yeni gemimizle Akdeniz’in en önemli kruvaziyer limani olan Kusadasi’na ilk seferimizi gerçeklestirdik. Bizi çok güzel ve güler yüzlü bir biçimde karsiladiginiz için size tesekkür ederim. Kusadasi’ni ve limani çok begendik" dedi.



"Bereketli bir sezon olacak"

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise “Göreve geldigimiz günden bu yana Kusadasi’nin kruvaziyer turizminde yeniden devler liginde yer almasi için çok çalistik. Bu amaçla dünyanin en büyük kruvaziyer sirketlerinin yöneticileriyle yurt disina giderek yakin temaslar kurduk. 2019 yilinda Akdeniz Limanlar Birligi Medcruise Genel Kurulu’na ev sahipligi yaptik. Turistik çarsilarimizi da bastan sona yeniledik. Kusadasi Belediyesi olarak kruvaziyer turizmini çok önemsiyoruz. 2024 yili kruvaziyer turizmi açisindan önceki yillara göre çok daha iyi geçecek. Kruvaziyer turizmi için attigimiz adimlarin meyvelerini veriyor olmasi bizi çok mutlu etti. Sezonun esnafimiza bereket getirmesini diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA