Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Vakfimiz, 35 Milyon Insana Ulasan Bir Vakif Haline Geldi'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi’nin 100’ün üzerinde ülkede 35 milyon insana ulasan bir vakif haline geldigini söyledi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Vakfimiz, 35 Milyon Insana Ulasan Bir Vakif Haline Geldi'
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi tarafindan Istanbul’da vakif bagisçilari için düzenlenen “Vakif Bulusmalari” programina katildi.

Erbas, vakiflarin yeryüzünde iyiligin yayilmasi için çalistigini dile getirerek, dünyayi iyiligin degistirecegini söyledi.

Tarihte ilk vakif müessesini Peygamber Efendimizin kurduguna isaret eden Erbas, “Peygamberimiz öyle bir temel atti ki bu temel Islam medeniyetinin en önemli unsuru oldu. Emeviler’den Abbasilere, Endülüs’ten Selçuklu’ya, Selçuklu’dan Osmanli’ya ve bu yüzlerce vakif iste Peygamber Efendimizin atmis oldugu bu temel üzerinde yükseliyor” ifadelerini kullandi.

“149 ülkedeki insana el uzatan vakif haline geldi”

Osmanli döneminde her alanda vakiflarin açildigini ifade eden Erbas, söyle konustu:

“Türkiye Diyanet Vakfi da o medeniyetin bir devami olarak 1975 yilinda Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde kuruldu. Baslangiçta amaç Diyanet Isleri Baskanligi’nin hizmetlerine destek olmakti. Simdi o amaç devam ediyor ama büyüdü. Ülkemizin 81 ilinde, 922 ilçesinde, pek çok beldesinde, sinirlarimizin ötesine tasti. 2019 yilinda sadece kurban vesilesiyle ülkemizdeki 81 il, 922 ilçeyle birlikte 149 ülkede fakir fukara, garip gureba insana el uzatan bir vakif haline geldi. Vakfimiz, kurban vesilesiyle 100’ün üzerinde ülkede 35 milyon insana ulasan bir vakif haline geldi.”

Erbas, üniversite camilerini bir suffe olarak degerlendirdiklerini dile getirerek, gençlerin daha fazla camiye gelmeleri için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Programa Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin, Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan ile Istanbul Il Müftüsü Safi Arpagus da katildi.

Kaynak: İHA