Milli Görüsçüler Gazze Iftari'nda Bulustu

Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) Kayseri Subesi tarafindan ’Gazze Iftari’ düzenledi. Yogun katilim ile düzenlenen programda amacina uygun olarak hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapildi.

Milli Görüsçüler Gazze Iftari'nda Bulustu
Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen programda açiklama yapan AGD Kayseri Sube Baskani Yusuf Sahin; "Gazze iftar programimizin gerçeklestirilme amaci, mazlum Filistin cografyasinda yasanilan zorluklarin ve açliklarin bir nebze olsa da hissedilebilmesi, idrak edilebilmesi içindir. Biz Milli Görüsçüler, zulüm altinda inleyen Müslüman kardeslerimize takatimizin sonuna kadar yardim etmeye çalisir, Müslümanlarin en büyük zaferi kazanmalari için elimizden gelen bütün maddi ve manevi destegi veririz. Allah, Gazzeli kardeslerimizi Muzaffer eylesin. Içerisinde bulundugumuz Ramazan-i Serif’te her yil oldugu gibi Siyonist Israil saldirilariyla karsi karsiyayiz. Her yil bu mübarek ayda Filistinli Müslümanlara yönelik siddetini arttiran Siyonistler, bu yil iyice zivanadan çikmistir ve insanliktan uzak bir halde terör faaliyetlerini sürdürmektedir. 160 günü askin bir süredir Gazze’de tarihin en acimasiz soykirimlarindan birini gerçeklestiren Siyonist Israil rejimi son günlerde dilimize getirmeye dahi haya ettigimiz igrenç saldirilara giristi. Geçtigimiz hafta sonu baslattiklari kusatmayla Gazze’de bulunan Sifa Hastanesi’ne yönelik akil almaz bir saldiri gerçeklestirdiler, maalesef hastane içerisindeki çok sayida kadina tecavüz ettiler. Yapmis olduklari son insanlik disi saldirilarla zihniyetlerini ortaya koyan Siyonistler, Milli Görüs lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamizin ’Israil laftan anlamaz, güçten anlar’ sözünün hakliligini da gözler önüne sermistir" dedi.

Saadet Partisi Kayseri Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mahmut Arikan ise burada yaptigi konusmada; "173 gündür dünya ve insanlik için çok büyük bir imtihan veriliyor. Biz zulmün her türlüsünü yasayan, açlikla, evlatla, can ile imtihan edilen Gazze için bugün burada üzülüyoruz. Her fotografta biraz daha kahroluyoruz. Gazzeli kardeslerimiz imtihanlarini verdiler. Onlar; bu imtihan karsisinda kazandilar. Çok aci oldu ama Islam’in izzetiyle kusandilar. Dünyaya Islam’in kudretini gösteri sahadet serbetini içtiler. Imtihani kaybeden dünyamiz oldu, insanlik oldu. Simdi bizler, bu imtihani kaybetmemek için hep beraber bu sofrada, bundan sonraki hayatimizda hep beraber direnmek mecburiyetindeyiz. 7 Ekim’den itibaren bizlere çok büyük görevler düstü. Biliyorum; milletimiz, Kayserimiz muazzam bir hassasiyet gösterdi. Gidebildigi kadar yardim gönderdi, yetmedi protesto etti, medya araciligiyla bu zulmü dünyaya duyurabilmek için bütün imkanlari kullandi. elhamdülillah milletimizin ferasetine güveniyorum. Fakat is en fazla da biz siyasetçilere düsüyor. 7 Ekim gününden itibaren milli görüs olarak hem mecliste hem de Türkiye genelinde bu konuyu gündemde tutmak için çok büyük çabalar harcadik. Ben de Kayserili bir kardesiniz olarak milletin kürsüsünden bu konuyu defalarca gündeme tasidim. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapilacak ne varsa Saadet Partisi olarak hepsini hayata geçirdik. Hepimiz gücümüz ölçüsünde bu imtihandan kurtulmaya gayret gösterecegiz. Belediyeyse belediye, meclis ise meclis, boykot ise boykot. Elimizden gelen ne varsa hayata geçirmeye çalisacagiz. Ilk günden bu yana bagiriyoruz; ’Israil ile ticareti kesin’ diye haykiriyoruz. Ellerinde yetki olan herkesten beklentimiz tam olarak budur. Eger bunu yaparsaniz bu millet sizlere dua eder" diye konustu.

Kayseri Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen Gazze Iftari programi konusmalarin ardindan dua ve namaz kilinmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA