ABD Disisleri Bakanliginda 'Gazze' Istifasi

ABD Disisleri Bakanliginda insan kaynaklari konusunda çalisan Annelle Sheline, ABD hükümetinin Gazze halkini bombalamaya ve aç birakmaya devam eden Israil’e verdigi destegi protesto etmek amaciyla istifa ettigini belirterek, “Olanlari izlemeye ve her gün ise gitmeye devam edemezdim” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik acimasiz saldirilari 175 gündür araliksiz sürüyor. Bölgenin tüm noktalarina saldirilar düzenleyen Israil ordusunun katliamina dünyanin dört bir yaninda milyonlarca kisi her gün tepki gösterirken, hükümetlerden bölgenin ve Filistinlilerin iyiligi için sonuca varan herhangi bir adim gelmiyor. ABD Disisleri Bakanligi’nda insan kaynaklari konusunda çalisan Annelle Sheline, ABD hükümetinin Gazze halkini bombalamaya ve aç birakmaya devam eden Israil’e verdigi destegi protesto etmek amaciyla istifa ettigini belirtti.

ABD’nin insan kaynaklari savunuculugu konusunda tüm güvenilirligini yitirmis durumda oldugunu söyleyen Sheline, "Disisleri Bakanliginda bu konuda çok önemli çalismalar yapan çok sayida insan var. Ancak Baskan Biden bu konuda bir durus sergilemeye istekli olana kadar yaptiklari çalismalar gerçekten fark olusturmayacak” dedi.

ABD’nin inandigini iddia ettigi degerlere sahip çikmasinin çok önemli oldugunu vurgulayan Sheline, “ABD’nin dünya genelindeki ahlaki liderligi bu degerleri savunmasina baglidir” ifadelerini kullandi.

Istifa kararinin kisisel maliyeti konusuna da deginen Sheline, evde küçük bir kizi oldugunu ve istifa etmekten baska çaresinin olmadigini vurgulayarak, "Ileride bana bunlar olurken ne yaptigimi soracak olursa, sessiz kalmadigimi bilmesini isterim. Olanlari izlemeye ve her gün ise gitmeye devam edemezdim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA