20 Ilde FETÖ'ye Yönelik Olarak Son Bir Hafta Içinde Düzenlenen 'Kiskaç-11' Operasyonlarinda 70 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kiskaç-11” operasyonlarinda 70 süphelinin yakalandigini açikladi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kiskaç-11” operasyonlarinda 70 süphelinin yakalandigini belirterek,"FETÖ’cülere göz açtirmayacagiz. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberligi için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarimiz kararlilikla devam edecek" ifadesini kullandi.

Yerlikaya operasyonlarla ilgili sunlari kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlügü Istihbarat Baskanligi, TEM Daire Baskanligi, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi koordinesinde; Il Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Sube Müdürlüklerince yapilan çalismalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Mugla, İçel, Manisa, Istanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, Izmir, Elazig, Adana, Usak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik es zamanli olarak düzenlenen ’Kiskaç-11’ operasyonlarinda süphelilerin:

Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapilanmasi’ içerisinde faaliyette bulunduklari, örgütün kripto haberlesme programi “ByLock” kullanicisi olduklari, ankesörlü telefonlarla iletisim kurduklari, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandirdiklari hücre evlerinde barindiklari, ifade ve teshislerde adlarinin geçtigi, FETÖ sorusturmalari kapsaminda haklarinda kesinlesmis hapis cezasi ile aranma kaydi bulundugu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu, çok sayida dijital materyale el konuldu. Operasyonlari gerçeklestiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaginiza tas degdirmesin. Milletimizin duasi sizinle."
Kaynak: İHA