Bakan Ersoy Açiklamasi 'Bu Yil Daha Da Yüksek Rakamlara Ulasacagiz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya’da transfer yolcular dahil 16 milyonu askin ziyaretçiyle rekor kirarak tüm zamanlarin en yüksek ziyaretçi sayisina ulastik. Insallah bu yil daha da yüksek rakamlara ulasacagiz” dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Bu Yil Daha Da Yüksek Rakamlara Ulasacagiz'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da Dogu ve Güneydogulu is insanlarinin iftar yemegine katildi.

Burada konusan Bakan Ersoy, Antalya ve ilçelerinde gerçeklestirdikleri ziyaret ve bulusmalarda yapilan çalismalari inceleme ve eksiklikleri yerinde tespit etme imkanini bulduklarini söyledi.

“Vatandaslarimizi dinledik, çiftçilerimizle dertlestik, basinimizla bulustuk, esnafin taleplerini not ettik” diyen Ersoy, Antalya’nin tüm noktalarina nüfuz ederek adeta sehrin röntgenini çektiklerini aktardi.

"Bu yil daha da yüksek rakamlara ulasacagiz"

Turizm konusuna da deginen Bakan Ersoy, küresel düzeyde yasanan olumsuzluklar nedeniyle sektörün büyük sorunlar yasadigini belirterek, "Herkesin kara kara düsündügü bir ortamda hayata geçirdigimi dogru politikalar ve gelistirdigimiz stratejiler neticesinde hem sehrimiz hem de ülkemiz adina büyük bir basari elde ettik. Antalya’da transfer yolcular dahil 16 milyonu askin ziyaretçiyle rekor kirarak tüm zamanlarin en yüksek ziyaretçi sayisina ulastik. Insallah bu yil daha da yüksek rakamlara ulasacagiz. Peki bu basarilarin elde edilmesi, milyonlarca insanin seyahatlerinde rotayi Antalya’ya çevirmesi, Danimarka’da insanlarin Antalya’daki kültürel mirasi arastirmasi sadece tesadüfle açiklanabilir mi? Elbette hayir. Emin olun basarili olmak için çok çalisiyoruz. Hiçbir sorunu halinin altina süpürmüyor, kalici çözümler gelistiriyoruz” dedi.



“Dünyada en çok izlenen televizyon kanallarinda Antalya’nin reklamini yapiyoruz”

Turizmi 12 aya yaymak için kültür, tarih, saglik, doga, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla turizmi çesitlendirdiklerini kaydeden Ersoy, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bugün dünyanin dört bir yaninda, 200’den fazla ülkede Antalya’nin, Kemer’in tanitimini gerçeklestiriyoruz. Dünyada en çok izlenen televizyon kanallarinda Antalya’nin reklamini yapiyoruz. Çin’de, Japonya’da, Amerika’da, Almanya’da, Rusya’da, Manavgat’i, Kemer’i, Side’yi tanitiyoruz. Insanlik tarihinin en önemli kültürel mirasina sahip olan bölgemizde bu mirasin gün yüzüne çikartip, her yil milyonlarca insanin sehrimizi, ilçelerimizi ziyaret etmesi için tarihin en yogun arkeoloji çalismalarini gerçeklestiriyoruz. Yeni kütüphaneleri, müzeleri, sanat merkezlerini, restorasyonlari, galerileri, festivalleri Antalya’miza kazandiriyoruz. En çok izlenen uluslararasi filmlerin Antalya’da çekilmesini sagliyoruz.”

“Belediyecilik laf üretmek degil is üretmek ister”

Ilçelere yapmis oldugu ziyaretlerde, gördügü ve duyduklarini paylasan Ersoy, "Biz dünyanin bir ucunda Avustralya’da gözbebegimiz Antalya’nin tanitimini yapiyor, bölgeye turist çekip, turizm gelirimizi arttirmanin çabasi içine girmisken sehrimizdeki bazi yerel yöneticilerimizin temel görevlerini dahi yerine getirme konusunda çok da basarili olduklarini söyleyemiyoruz. Biliyorsunuz yeri geldiginde bu güzel sehir ve bu sehrin insanlari kaybetmesin diye yerel yönetimlerin sorumlulugundaki birçok soruna el atiyoruz. Altyapi sorunlarini çözüme kavusturuyoruz. Kültür ve Turizm Bakanligi olarak aritma tesisleri insa ediyoruz. Antalya’nin kanalizasyonuna, içme suyuna, yagmur suyuna el atiyoruz. Diger bakanliklarimizla görüserek sehrin ihtiyaçlarinin karsilanmasi adina elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Biz Antalya’nin turizmde dünyanin süper ligine yükselmesi ve oradaki yerini kalici hale getirmek için gece gündüz demeden çalisirken, yerel yönetimlerimizin de basarili çalismalar ortaya koymasini beklemek sanirim tüm Antalyalilarin en dogal hakkidir. Sadece kisir siyasi tartismalar olusturup, bu tartismalardan medet umarak basarili olmak mümkün degildir. Belediyecilik ayni zamanda bilgi ister, çalisma ister, proje ister. Belediyecilik laf üretmek degil is üretmek ister. Iyi bir belediye baskani kendini degil kentini düsünen kisidir” diye konustu.



“Antalya bunu hak etmiyor”

Bakan Ersoy, 16 milyonun üzerinde turistin geldigi Antalya’nin temel altyapi problemlerini çözme konusunda yeterli olamadigini ileri sürerek, "Tüm destegimize ragmen sosyal ve kültürel yatirimlar konusunda, sehrin hak ettigi projeler hayata geçirilmedi. Maalesef Antalya bunu hak etmiyor. Biz, Antalya’nin dünyanin en önemli turizm merkezleriyle rekabet edip bir adim öne geçmesi için çalisirken, maalesef bazi yerel yöneticilerimiz bu iddianin çok uzaginda kaldilar. Eger biz Antalya’nin küresel bir vizyonla hareket edip, rakiplerinden ayrismasini istiyorsak yerelde de böyle iddiali bir bakis açisi gelistirmek zorundayiz. Bunun için biz Antalya’nin hizmet alaninda kaybedecek tek bir saniyesi dahi olmadigini söylüyoruz. Bizim sehir için çalisan, dinamik kadrolara ihtiyacimiz var. Antalya’nin bugün burada oldugu gibi birbirine karsi samimi olan, birbirine gönlünü açan, dürüst, çaliskan ve üreten kadrolara ihtiyacimiz var. Bu sehirde yasayan, bu sehir için üreten, kalbi bu sehir için atan vatandaslarimiza yönelik; ayrimcilik yapmayan, hiç kimseyi ötekilestirmeyen, herkesin inancina, kültürüne, gelenegine saygi duyan, herkese esit davranan, adil yerel yöneticilere ihtiyacimiz var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA