TBMM Baskani Kurtulmus, Kadiköy'de STK Temsilcileriyle Iftarda Bulustu

TBMM Baskani Numan Kurtulmus. Kadiköy’de sivil toplum kuruluslari ile iftarda bir araya geldi.

TBMM Baskani Kurtulmus, Kadiköy'de STK Temsilcileriyle Iftarda Bulustu
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Kadiköy’de sivil toplum kuruluslari ile iftar yemeginde bir araya geldi. Filizi Kösk’te gerçeklesen programa TBMM Kurtulmus’un yani sira, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ile baslayan iftar programi oruçlarin açilmasiyla birlikte konusmacilarin açiklamalariyla devam etti.

Kurtulmus, yaptigi konusmada, "Siyonist lobinin baskilarina ragmen son BM oylamasinda, ABD çekimser kalmak zorunda kaldi. Bunun en temel nedenlerinden birisi Amerika kamuoyunun ortaya koydugu kararlilik, diger bir önemli nedeninin ise Netanyahu çetesinin isledikleri suçlarin artik hiçbir hükümet tarafindan tasinamayacak noktaya gelmis olmasidir. Bir kez daha söylüyorum; Israil’in bu insanlik disi saldirilarina göz yumanlar, 30-40 bebek ayni hastane içerisinde ölürken sevinç çigliklari atanlar ya da sevinçlerini belli etmeden ’Oh ne güzel Müslümanlar ölüyor’ diyerek bir sekilde bundan sevinç duyanlar, Netanyahu ekibini bir kenara koyarak, ellerini yikayarak bu isten çikamazlar" diye konustu.

Gazze’de yasananlar üzerinden bütün küresel sistemin büyük bir imtihan verdigini ve sonunda da bir hesaplasmaya gidildiginin görüldügünü vurgulayan Kurtulmus, "Artik çivisi çikmis, hiçbir sorunu çözemeyen bu küresel siyasal sistem zaten çökmüstü. Gazze’deki katliamlarla bunun iflasi ilan edilmis oldu" degerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye’nin içeride de yoluna devam etmesi için bunun en önemli ayaklarindan birisi yeni bir anayasadir"

Kurtulmus, "Bu çerçevede yeni bir anayasa yapilmasi ya da anayasanin yenilenmesi, adina ne derseniz deyin bir fantezi degildir. Sadece bir ya da birkaç partinin isteyebilecegi bir sey degildir. Yillardir Türkiye’de bir ihtiyaç olarak ortadadir. Ve artik vakti gelmistir. Türkiye’nin bu yeni anayasayi gelecek dönemde hallederek, içerideki birligini, beraberligini, kardesligini ve milli bütünlügünü tahkim ederek yoluna devam etmek mecburiyetinde oldugu, ’yeni anayasa’ dendigi zaman, ’kurucu meclis olmak lazim’ gibi bazi söylemlere ise hiçbir sekilde itibar etmiyoruz" dedi.

"Dogru zemin; Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Dogru yöntemlerse burada bütün siyasi partiler kendi anaya çalismalarina hazirlarlar" diyen Kurtulmus, "Hiçbir partinin anayasasi olmaz. Partilerin anayasa teklifleri olur. Partiler bu anayasa çalismalarini çalisirlar. Yöntemini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartisir, buluruz. Ayrica sadece meclisteki grubu bulunan partiler ya da meclisteki diger partiler degil. Sivil toplum kuruluslari, akademi, yargi camiasi, Türkiye’de sözü olan, ’benim de bu konuda söyleyecek bir sözüm var’ diyen kim ya da kimler varsa, herkesin sözlerini açik, net ve sarih bir sekilde masaya getirebilecegi bir sürecin yönetilmesi gerekir ki, biz burada inisiyatif olarak bu sürecin en güzel sekilde islemesi için gayret sarf edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA