IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Biz Rize'nin Her Bir Karisina Asigiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen ‘Rize Hemsehri Iftar Sofrasi’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Kurum, "Biz Rize’nin her bir karisina asigiz. Bu vatan topraginin her bir zerresine hizmet bizim için sereflerin en büyüdügüdür” dedi.

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Biz Rize'nin Her Bir Karisina Asigiz'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen ‘Rize Hemsehri Iftar Sofrasi’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programa Kurum’un yani sira Programa, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Rizeliler Dernegi Üyesi Öznur Bayraktar isimli bir vatandas Murat Kurum için yazdigi siiri okudu. Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla hatira fotografi da çektirdi.

"Rizeli hemserilerimiz bizi her zaman bagrina basti”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Kurum, "Rize’nin dört bir yanindan gelip kültürleriyle Istanbul’umuza renk katan Rizeli hemserilerimizle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Rizeli hemserilerimiz bizi her zaman bagrina basti. Bu kardesiniz Rize’nin her bir karisina sevdalidir. Biliyorum ki, Rize’yle, siz degerli Rizeli kardeslerimizle aramizda büyük bir muhabbet var, samimiyet var, gönül köprüleri var. Ben, Rize’nin her bir sokagini, her bir karisini bilen bir kardesinizim. Rize Kalesi’nden Zil Kale’ye, Senyuva Köprüsü’nden Mikron Köprüsü’ne, Ayder yaylalarindan Çamlihemsin Yaylalarina, yemyesil çay bahçelerinden Elevit Selalesine kadar her bir degerini iyi bilirim. Kardeslerim, biz Rize’den, Rizelilerden sunu ögrendik: sorunlari çözmede atmaca gibi hizli olacaksin. Zorluklarin karsisinda Kaçkar kadar gözü pek olacaksin. Milletine sahip çikmakta Karadeniz kadar kucaklayici olacaksin. Sehrinin, insaninin hizmetine kosarken firtina deresi gibi çaglayip tasacaksin. Vatandasina yardim elini, sefkat elini uzatirken bereketli çay bahçeleri gibi, almadan veren el olacaksin” dedi.



"Rize’ye hizmetimiz, emegimiz çoktur"

Bakanlik döneminde Rize’ye bir çok eser kazandirdigini ifade eden Kurum, "5 yillik bakanlik dönemimde, Rize’ye pek çok eser kazandirmis bir kardesiniz olarak bugün sizlerin karsisindayim. Rize’ye hizmetimiz, emegimiz çoktur. Hayata geçirdigimiz eserlerden dolayi Rizelilerin, tüm Karadenizli kardeslerimizin hep hayir duasini aldik. Hatirlayacaksiniz, 2021 yilinda Rize’de bayramda meydana gelen sel felaketinde hemen sizlerin yanina kostuk. Bizi evinizde agirladiniz, misafir ettiniz. O hüzünlü bayrami sizlerle birlikte geçirdik, birlikte agladik. Rizeli kardeslerimizin acisina ortak olduk. Yaralarimizi sarmak için tüm ekibimizle birlikte bayram seyran demeden, canla basla çalistik. Daha dün gibi hatirliyorum. Nice kardesimizin evi yasanan selde zarar gördü. Ama o gün bu kardesiniz sizlere gönlünüz müsterih olsun dedi.

Biz tipki Giresun’da, Elazig’da, Malatya’da, Izmir’de oldugu gibi seferberlik ruhuyla çalisip, sizi 1 yil içerisinde yeni yuvalariniza kavusturacagiz dedik. Bugün Rize’de yüzlerce kardesimiz çok daha saglikli ve güvenli yuvalarda huzurlu ve mutlu bir sekilde yasiyor” seklinde konustu.



"Biz Rize’nin her bir karisina asigiz"

Rize’ye yapilan projeleri anlatan Kurum, "Rize’ye gittiginizde Çarsi Mahallesi’ndeki Meydan Projesi’ni yeni haliyle görürsünüz. Taslidere, Yaglitas, Salarha ve Tophane’deki kentsel dönüsüm projelerimizi huzurla seyredersiniz. Sosyal konutlarimizi ve Ayder Koruma Projesi’ni görürsünüz. Gelintülü Selalesi’ne baktigimizda içinize huzur dolar. Biz Rize’nin her bir karisina asigiz. Bu vatan topraginin her bir zerresine hizmet bizim için sereflerin en büyüdügüdür. Istanbul’umuzu ayaga kaldirmak ve 5 yillik fetret devrini bitirmek için 90 güne yakindir sahadayiz. Istanbul’umuza, hayallerimizin oldugu bu aziz sehre hizmetkar olmak için yollardayiz. Size söz veriyorum. Biz Istanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyecegiz. Milletimizin her aninda hep yaninda olacagiz. Seçime 3 gün kaldi. Buradan Istanbul’umuzun güzel insanlarina sesleniyorum. 31 Mart’ta gelin, gerçek belediyecilikten yana olun. 31 Mart’ta gelin, Istanbul’un geleceginden yana olun. 31 Mart’ta gelin, saglam Istanbul’dan yana olun” ifadeleriyle konusmasini tamamladi.

“Istanbul’a tatil yapan baskan degil, çalisan baskan lazim”

Programda konusan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak da, “Rizeliler her zaman Recep Tayyip Erdogan’in arkasinda Kaçkar Daglari gibi dik durmustur. Rize’de büyük hizmetleri olan Murat Kurum baskanimiza sahip çikacagiz. Rize’de kentsel dönüsümün mimari Murat Kurum’a sahip çikacagiz. Istanbul hizmet bekliyor. Istanbul’a tatil yapan baskan degil, çalisan baskan lazim” diye konustu.

Programda konusan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ise, "Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. 31 Mart’ta da IBB’de Rize’de, Üsküdar’da, durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA