Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Eger Dünyada On Ekonomiden Birisi Olacaksak, Ülkemize Daha Çok Yatirim Yapmaliyiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "Karayolundan, hava yoluna, demir yolundan bir çok seyi yaptik. Yaptiklarimizla övünüyoruz. Ama bu yaptiklarimiz yeterli mi, asla yeterli degil. Eger biz dünyada on ekonomiden birisi olacaksak, ülkemize daha çok yatirim yapmaliyiz" dedi.

Bakan Uraloglu Açiklamasi 'Eger Dünyada On Ekonomiden Birisi Olacaksak, Ülkemize Daha Çok Yatirim Yapmaliyiz'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, AK Parti tarafindan düzenlenen bir dizi etkinliklere katilmak üzere Nevsehir’e geldi. Valiligi ziyaret eden Bakan Uraloglu, Nevsehir Valisi Ali Fidan’dan sehir hakkinda bilgi aldi. AK Parti Il Baskanligini ziyaret eden Bakan Uraloglu, AK Parti Avanos Seçim Ofisini ziyaret ettikten sonra Avanos Tarihi Tas Köprü onarim insaatini inceledi. Bakan Uraloglu, Ürgüp seçim ofisi ziyareti sonrasinda sektör temsilcileri ile iftar sofrasinda bir araya geldi.

Bakan Uraloglu iftar öncesi yaptigi konusmada, Nevsehir çevre yolunun ve Avanos tarihi köprünün bir an önce bitirilecegini söyledi.

Nevsehir’e birçok yatirim yaptiklarini da hatirlatan Bakan Uraloglu, "Nevsehirlilerin dört gözle bekledigi Nevsehir çevre yolu için de çalismalara basliyoruz" dedi.

Uraloglu, "Nevsehir’i çevre illere bölünmüs yollar ile bagladik. Nevsehir’in ilçeleri ile olan ulasimlarini sagladik. Nevsehir’e otoyolu getirdik. Ankara-Nevsehir-Nigde otoyolunu yaptik. Hava alani noktasinda Nevsehir Kapadokya Havalimani 700 bin yolcuya hizmet edebilecek kapasitede. Fiziki mekanlariyla ne Ulastirma Bakanligina, ne de Nevsehir’e yakisan bir hava alani degil. Nisan ayi içerisinde 2 milyon kapasiteli terminal binasi insaatina basliyoruz. Nevsehir çevre yolu için de çalismalara basliyoruz. 2024 yili yatirim programina aldik” dedi.

Kaynak: İHA