64 Bin 950 Sahis Hakkinda Sorgulama Yapildi

Antalya’nin Muratpasa ilçesinde 1 haftalik çalismalarda 64 bin 950 sahis hakkinda sorgulama yapildi, 7 bin 600 araç ve motosiklet kontrol edildi, 130 araç ve sürücüsüne idari para cezasi uygulandi.

Muratpasa Ilçe Emniyet Müdürlügü görevlilerince son 1 haftada yapilan çalismalarin sonuçlari açiklandi. Çalismalarda 64 950 sahis hakkinda sorgulama yapildi 7 bin 600 araç ve motosiklet kontrol edildi, 130 araç ve sürücüsüne idari para cezasi uygulandi. Haklarinda çesitli suçlardan aranma ve yakalama karari bulunan; 10 yil ve üzeri 1, 5 yil ve üzeri 2 sahis olmak üzere kesinlesmis hapis cezasi ile aranan toplam 174 sahis adli makamlara sevk edildi. 352 umuma açik eglence ve alkollü is yeri denetlendi, kumar oynatildigi tespit edilen 1 isyeri, fuhus yaptirildigi tespit edilen 4 isyeri ve kapali alanda sigara içildigi tespit edilen 1 isyeri ile 1 sahis hakkinda adli ve idari islem baslatildi.

Dilenci ve sokak saticilarina yönelik yapilan denetimlerde 160 sahsa idari para cezasi uygulandi. Uyusturucu ve Uyarici Madde bulundurmak/kullanmak/ticaretini yapmak suçundan 40 sahis hakkinda islem yapildi. Çesitli suçlardan adli makamlara sevk edilen 3 süpheli tutuklandi.

Yapilan çalisma ve uygulamalar sonucunda; 5 adet atesli silah ve fisekler, çalinti 5 adet araç (motosiklet/elektrikli bisiklet) ve 1 adet cep telefonu, çesitli miktarda narkotik madde ele geçirildi.
Kaynak: İHA