Bakan Abdulkadir Uraloglu Açiklamasi 'Rize-Artvin Havalimani Geçtigimiz Yil 1 Milyonu Geçen Yolcu Sayisina Ulasti'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Rize-Artvin Havalimani’nin geçtigimiz yil 1 milyonu geçen yolu sayisina ulastigini söyledi.

Bakan Abdulkadir Uraloglu Açiklamasi 'Rize-Artvin Havalimani Geçtigimiz Yil 1 Milyonu Geçen Yolcu Sayisina Ulasti'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Artvin programi kapsaminda Borçka AK Parti Ilçe Baskanliginda partililerle bir araya geldi. “Ulastirma alaninda Türkiye’nin her tarafinda birçok is yaptik ama ona ragmen bazi yerlerdeki bazi ihtiyaçlari belli bir seviyeye getirdik” diyen Uraloglu, “Dogu Karadeniz’de zaten bir zorluk var. Artvin’e geldik mi o zorluk daha üst noktaya çikiyor. Bu cografya böyle bu cografyayi bekleyen sizlere bizim de görevimiz hizmet etmek. Bazen bazi yaptigimiz isler o günün ihtiyaçlarini karsiliyor. Gelisen, degisen ihtiyaçlara göre oranin yeniden ele alinmasi gerekebiliyor. Artvin’de de Borçka’da da bu tür bazi islerimiz de var” dedi.



Macahel’e tünel projesi

Borçka’nin zorlu kis sartlarinda her yil çile yasayan Macahel bölgesine tünel projesi ile ilgili de konusan Bakan Uraloglu “Muhtarlarimiz bir heyet olarak gelmisti ben genel müdürken. Konusmustuk, projeyi hizlandirmistik, bitirmistik. Oradaki mevcut sartlari tekrar gözden geçirdigimizde bu 6 kilometrelik tünel, 4-5 kilometrelik de baglanti yolunu yatirim programina aldirmakta biraz zorlaniyoruz. Malum biliyorsunuz bir deprem yasadik. Ondan önce pandemi yasadik bu zorluklar var. Arkadaslarimiz orada tünelli bir alternatif üzerinde çalisiyorlar. Sizlerin de görüsünü alarak, bütün Artvin’in yöneticilerinin hepsinin görüslerini de alarak orada bir vaziyet alir da orayi daha yapilabilir kilarsak insallah onun da projesi uzun zaman almaz, hizlica bitirir hemen onu da yatirim programini alir, yürürüz diye düsünüyoruz. Yok olmadi zaten elimizde hâli hazirda proje var. Onu biraz daha yakin takip edecegiz ve su önümüzdeki süreçte de insallah yapim çalismalarina baslayacagiz” diye konustu.



STK temsilcileri ile bulustu

Bakan Abdülkadir Uraloglu daha sonra il merkezine giderek sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Abdulkadir Uraloglu, burada yaptigi konusmada “Bugün Rize Artvin Havalimanimiza indik. Geçen yil 1 milyonu geçen yolcu trafigimiz oldu. Haftalik sefer sayimiz 65. Burasi is yapar mi yapmaz mi tartisilan bir dönemde günlük ortalama 10 tane uçak var. Oradan geldigimizde sahil yolunu Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ehemmiyet vererek bitirdigimiz bir yoldan seyrettik. Borçka’ya kadar çok istedigimiz standartlarda olmayan bir yolunuz var. Bununla ilgilide çalismalarimiz var. Bir çok yatirim yaptik. Simdiye kadar, 86 milyar liralik Ulastirma ve Altyapi bakanligi olarak Artvin’e yatirim yaptik. Bölünmüs yolu 40 kilometreye çikartmisiz yine sicak karisim kaplamada da karayollari sorumlugunda olan yollarimizin 201 kilometresini sicak karisim kaplama yapmisiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA