Türkiye'nin 5'Incisi Düzce'de Kurulacak

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Düzce’de ilk, Türkiye’nin 5’inci Afet Koordinasyon ve Egitim Merkezi tanitim toplantisini yapti. Ilgili kurumlarin Düzce temsilcilerinin yani sira arama kurtarma derneklerinin üyelerinin de katildigi toplantida Düzce Itfaiyesi çatisi altinda olusturulacak toplanma merkezinin detaylari anlatildi.

Türkiye'nin 5'Incisi Düzce'de Kurulacak
Düzce Belediyesi, afetlere hazirlik konusunda hem teoride hem de pratikte hazir durumunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediye Baskani Faruk Özlü’nün girisimleri ile özellikle Kahramanmaras depremi sonrasi çalismalari hizlandirilan Afet Koordinasyon ve Egitim Merkezi’nde proje alani ve detaylari belli oldu. Mergiç Mahallesi’nde Düzce Belediyesi’ne ait 4 bin 500 metrekare alanda insa edilecek merkez, Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin egitim, toplanma ve afet müdahale stratejilerini belirleyecekleri yer olacak.

Afet Koordinasyon ve Egitim Merkezi hakkinda katilimcilara bilgiler aktaran Baskan Özlü, çalismayi çok önemsedigini belirterek “Geçtigimiz süreçte itfaiye teskilatimizi güçlendirdikten sonra ki biliyorsunuz bölgenin en güçlüsü haline getirdik. Özellikle Kahramanmaras depreminden sonra bölgeye gittigimde yasananlardan çok etkilendim. Orada arama kurtarma ekipleri var çok fedakarca çalisiyorlar. Çalisanlarin desteklenebilecegi üniteler eksikti. Istisare zamanimiz oldu. Düzce’ye geldigimizde Itfaiye teskilatimiz ile görüstük. Diyelim ki saat gece 04:00 bir yerde deprem oldu. Düzce’de çok sayida arama kurtarma ekibi var herkes arabaya binip gidiyor. Oysa bizim bir toplanma alanimiz, merkezimiz olsun. Gönüllülerin teçhizatlarini saklayabilecekleri bir yer olsun. Bizim Mergiç Mahallesi’nde 4,5 dönüm bir arsamiz vardi. Orayi bu is için tahsis ettik. Düzce’de toplanma merkezi burasi olacak” dedi.



Itfaiye bati müfrezesi de bu merkezde yer alacak

Baskan Faruk Özlü itfaiye teskilatini sehrin her noktasina yakin hale getirecek çalismaya da destek olacak merkezin sadece Düzce için degil, bölge için de önemli oldugunu ifade ederek “Ilk saatlerde kurtarmak çok önemli. Ulusal düzeyde afetleri koordine edecek olan AFAD var. Biz burada kendi ölçegimizde gönüllüler ile Itfaiyemizi koordine etmek üzere çalisma yaptik. Organik bag kurmak üzere bu ise giristik. Ancak bu bölgemize ve Türkiye’nin her yanina müdahalede etkili olacak. Severek bu isi yapan arkadaslar var beraber çalismak istiyoruz. Bu merkezde ne olacak? Her dernegimiz için konteyner hazirlayacagiz yarisi teçhizat deposu yarisi ofis olacak. Ayrica Itfaiyemizin Bati Müfrezesi’ni de buraya kuracagiz. Yine alanda okullara, kurum ve sirketlere afet egitimi vermek üzere uygulama alanlari olacak. Yangina müdahale, enkaz, trafik kazasi kurtarma, yüksek açi kurtarma gibi konularda vatandaslarimiza egitim verecegiz. Itfaiye temali çocuk parki gibi tam donanimli bir merkez olacak. Simdiden ilimize ve bölgemize hayirli olsun” ifadelerinde bulundu.

Tanitim toplantisinin ardindan fuaye alaninda sergilenen arama kurtarma teçhizatlarinin incelenmesi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA