IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Muhacirler Kaybedilmis Topraklarin Aziz Hatiralaridir'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Bahçelievler’de düzenlenen ‘Rumeli Balkan Iftar Sofrasi’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Kurum, “Muhacirler kaybedilmis topraklarin aziz hatiralaridir. Biz bu aziz hatiranin farkindayiz. Istanbul Üsküp’tür. Istanbul Saraybosna’dir. Istanbul Gümülcine’dir, Iskeçe’dir. Istanbul tüm Balkanlarin özetidir” dedi.

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Muhacirler Kaybedilmis Topraklarin Aziz Hatiralaridir'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Bahçelievler’de düzenlenen ‘Rumeli Balkan Iftar Sofrasi’ programinda vatandaslarla bir araya geldi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, protokol konusmalariyla devam etti. Programda ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“Muhacirler kaybedilmis topraklarin aziz hatiralaridir”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Bizim Balkanlar’da yüzlerce yillik tarihimiz ve ecdadimizin insa ettigi binlerce eserlerimiz var. Osmanli’nin bir çinar gibi büyüdügü Balkanlar her zaman anavatan olmustur. Bu yüzden Türkiye ve Balkanlar ayrilmaz bir bütündür. Bizim Balkanlar’la ortak tarihimiz, mazimiz ve istikbalimiz var. Arnavutluk’tan Makedonya’ya, Bulgaristan’dan Yunanistan’a, Kosova’dan Bosna Hersek’e kadar birçok bölgede çok büyük acilar yasadik. Balkanlar’in, Rumeli’nin, Trakya’nin, Bosnaklarin, Arnavutlarin, Pomaklarin kaderini bir görüyoruz, beraber görüyoruz. O yüzden diyoruz ki aciniz acimiz, kederiniz kederimiz, kaderiniz kaderimizdir. Iste merhum Aliya da vefat etmeden önce sayin Cumhurbaskanimiza, ‘Bu topraklar Evladi Fatihan’dir. Bu yüzden bu topraklar size emanet’ demistir. Bu topraklar Türkiye’ye emanettir. Biz bu emanete sonuna kadar sahip çikacagiz. Muhacirler kaybedilmis topraklarin aziz hatiralaridir. Biz bu aziz hatiranin farkindayiz. Istanbul Üsküp’tür. Istanbul Saraybosna’dir. Istanbul Gümülcine’dir, Iskeçe’dir. Istanbul, tüm Balkanlarin özetidir. Biz hepimiz burada büyüdük, kizimizi burada gelin ettik, oglumuzu burada askere gönderdik. Acilarimizi, sevinçlerimizi, mutluluklarimizi hep burada yasadik, paylastik” dedi.



“Hayallerimizin oldugu bu aziz sehre hizmetkar olmak için yollardayiz”

Istanbul’a sevdali oldugunu dile getiren Kurum, Imamoglu’nu da su sözlerle elestirdi:

“Tüm medeniyetleri, tüm dinleri bagrinda huzurla yasatan Istanbul’umuza sehremini olmak için yola çikmak bizim için onurdur. Hayallerimizin oldugu bu aziz sehre hizmetkar olmak için yollardayiz. Biliyoruz ki, ancak samimi hayaller, ancak gönülden kurulan hayaller muradina kavusur. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir annemiz, evladimiz deprem endisesi yasamasin. Bütün yuvalarimiz güvenli hale gelsin. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çiksin. Bizi arayan herkes Istanbul’u depremden korurken, milletimizin yuvalarini yaparken görecek. Bizi arayanlar bu sehirde, ev sahibi olmayan tek bir kisi kalmasin diye sosyal konut yaparken görecek. Bizi arayan herkes, tipki su son 5 yilda oldugu gibi 1 Nisan’dan sonra da günden güne projelerimizi, hayallerimizi gerçege dönüstürürken bulacak. Biz böyle bir anlayisla hareket ederken, is bilmez CHP’li IBB yönetimi ne yapiyor? Hiçbir sey yapmadiklari gibi bir de bizim projelerimizi elestiriyorlar. Sen, Istanbul’u kara kisa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken, biz Istanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayi vatandaslarimiza teslim ediyorduk. Sen, kendi genel baskanini devirmek için gizli gizli toplantilar yaparken, biz Istanbul’da 365 milyar liralik yatirim yapiyorduk.”

“Sandik milletin mahkemesidir”

Istanbul’un ihmalkarliktan dolayi mutsuz oldugunu vurgulayan Kurum, “Istanbul geride biraktigimiz 5 yilda liyakatsizligin kurbani oldu. Beceriksizlige mahkûm edildi. Bu sehri depreme hazirlayacagiz dediler, tek bir çivi çakmadilar. Reklama, algiya ayirdiklari bütçeyi depreme ayirmadilar. Ulasim sorununu çözecegiz dediler, tam bir çileye döndürdüler. Kendi partilerini dizayn etmek için balya balya paralarla Istanbul’un kaynaklarini çarçur ettiler. Istanbul’un kaynaklarini, yetimin hakkidir demeden kendi ikballeri için dagittilar. Yetmedi. Israfi bitirdik dediler, en büyük israfi yaptilar. Biz onlarin savurdugu paralari, Istanbul’un projelerinde kullanacagiz. Onlarin siyasi kariyeri için ayirdiklari kaynaklari, reklama verdikleri paralari biz Istanbul’a harcayacagiz. Istanbul’un hakkini Istanbul’a teslim edecegiz. 31 Mart’ta bu milleti unutanlara kaybolan yillarinin hesabini sandikta soracagiz. Sandik milletin mahkemesidir. Sandik günü hesap günüdür. 31 Mart gelecek, sadikta hesap kesilecek. 31 Mart’ta gelin, gerçek belediyecilikten yana olun. 31 Mart’ta gelin, Istanbul’un geleceginden yana olun. Bu seçim Istanbul’un kader seçimidir. Bu seçim sadece Istanbul’u degil Balkan cografyasini da ilgilendiren seçimdir” seklinde konustu.



“Biz hangi milletten olursa olsun kimseyi ayirmadik”

Programda konusan Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir ise, “Biz hangi milletten olursa olsun kimseyi ayirmadik. Hiçbir partiden arkadasimizi dislamiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz gibi 5 yil boyunca kimseyi ayirmadan hizmet ettik. Bu seçim genel seçim degil, yerel seçim. Simdi yapilacak yerel seçimde hizmete bakmanizi istirham ediyorum. Istanbul’a 5 yilda neler yapilmadigina da bakin” ifadelerini kullandi.

Programa Murat Kurum’un yani sira eski TBMM Baskani Mustafa Sentop, eski Basbakan Yardimcisi Hakan Çavusoglu, TBMM Disisleri Komisyonu Üyesi Istanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, AK Parti Bahçelievler Ilçe Baskani Fatih Tuna, MKYK üyeleri, milletvekilleri, merhum Dr. Sadik Ahmet’in esi Isik Ahmet ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA