Putin Açiklamasi 'Teröristlerin Arkasinda Duran Herkesi Tespit Edip Cezalandiracagiz'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Moskova’da konsere gerçeklestirilen terör saldirisi sonrasi yaptigi konusmada 24 Mart (yarin) için ülke genelinde ulusal yas ilan edildigini duyurarak, "Teröristlerin arkasinda duran herkesi tespit edip cezalandiracagiz" dedi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, aksam saatlerinde konser salonuna gerçeklestirilen ve 115 kisinin hayatini kaybettigi terör saldirisinin ardindan Rus halkina seslendi. Terör saldirisini gerçeklestirenlerin yakalandigini belirten Putin, "Faillerin 4’ü de bulunup gözaltina alindi. Saklanmaya çalistilar ve siniri geçmeleri için Ukrayna’ya dogru ilerlediler. Toplamda 11 kisi gözaltina alindi" dedi.

Saldirinin barbarca ve kanli bir sekilde gerçeklestirildiginin de altini çizen Putin, "Suçlular sogukkanlilikla öldürmeye, Nazilerin bir zamanlar yaptigi gibi Ruslari yakin mesafeden vurmaya gittiler. Crocus’taki terör eyleminin kurbani hiçbir suçu olmayan onlarca sivil oldu" ifadelerini kullandi.

"Teröristleri yalnizca intikam bekliyor"

Saldiriyi gerçeklestirenlerin agir sekilde cezalandirilacagini ifade eden Rus lider, bu saldirinin arkasinda olanlarin da tespit edilecegini vurgulayarak, "Teröristlerin tüm suç ortaklarini tespit edip cezalandiracagiz. Teröristleri yalnizca intikam bekliyor. Gelecekleri yok" diye konustu.

Saldirinin önceden planlanmis bir terör saldirisi oldugunu da söyleyen Putin, "Sadece dikkatle planlanmis bir terör saldirisiyla degil, ayni zamanda önceden hazirlanmis bir toplu katliamla da karsi karsiyayiz" seklinde konustu.

Vladimir Putin ayrica 24 Mart (yarin) için ülke genelinde ulusal yas ilan edildigini de duyurdu.
Kaynak: İHA