ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Açiklamasi 'Terör Saldirisiyla Ilgili Istihbarat, Rusya'ya Iletilmisti'

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, ABD’nin Moskova’daki terör saldirisiyla ilgili Mart ayi basinda aldigi istihbarati, Rus yetkililerle paylastigini ifade etti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, Rusya’da 115 kisinin hayatini kaybettigi konser salonu saldirisina yönelik sosyal medya hesabindan paylasim yapti. Sözcü Watson, "ABD hükümeti bu ayin baslarinda Moskova’da konserler de dahil olmak üzere büyük etkinlikleri hedef alan planli bir terör saldirisi hakkinda bilgi sahibi oldu" ifadelerini kullandi. ABD’nin söz konusu istihbarati almasinin ardindan ABD Disisleri Bakanligi’nin Rusya’daki ABD vatandaslarina yönelik bir uyari yayinladigini hatirlatan Watson, "ABD hükümeti de uzun süredir devam eden ’uyarma yükümlülügü’ politikasi uyarinca bu bilgiyi Rus yetkililerle paylasti" ifadelerini kullandi.

Öte yandan, ABD Disisleri Bakanligi ve ABD’nin Moskova Büyükelçiliginden 7 Mart’ta Rusya’daki ABD vatandaslari için uyari yapilmisti. Açiklamada, "asirilik yanlilarinin Moskova’da konser gibi büyük etkinlikleri hedef alabilecegi" ifade edilmisti.
Kaynak: İHA