Inegöl'de Yavru Kedilerin Katledilmesine Hayvanseverlerden Tepki

Bursa’nin Inegöl ilçesinde bir sitede 6 yavru kedinin baslari kesilerek öldürülmesine hayvanseverler tepki gösterdi.

Inegöl'de Yavru Kedilerin Katledilmesine Hayvanseverlerden Tepki
Olay dün sabah saatlerinde Ertugrulgazi Mahallesi Ulupinar Sokak’taki bir sitede meydana geldi. Bir sokak kedisi kisa süre önce bir sitedeki binanin girisinde dogum yaparak 6 yavru dünyaya getirdi. Yavrulari gören bina sakinleri de kullanilmayan bir bebek arabasini kedilere yuva yapti. Dün sabah saatlerinde dairelerinden çikanlar, yavru kedileri, farki katlarin koridorlarinda baslari kesilerek öldürülmüs halde buldu. Öte yandan yavru kedilerin annelerinin de kuyrugunun kesildigi görüldü.

Ihbar üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri, olayi gerçeklestiren süpheli ya da süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Hayvanseverlerden tepki

Olay tepki gösteren hayvanseverler adina açiklama yapan Inegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarini Koruma Gurup Baskani Sebnem Erkan, "Bu tür vahsi eylemler sadece hayvanlara degil, ayni zamanda toplumun genel güvenligi ve emniyeti için de bir tehdit olusturuyor. O sahsin burada yasamasi çocuklar, yaslilar, kadinlar ve tüm insanlar için bir tehlikedir. Hayvanlara karsi yapilan siddeti ve öldürülmelerini kabul etmiyoruz. Hayvanlar da bizimle birlikte yasayan canlilardir. Onlarin yasam haklarina saygi göstermek, insanligimizin geregi ve vicdanimizin bir parçasidir. Yetkililerden, bu tür suçlara karsi daha siki yasal önlemler alinmasini ve suçlularin adalet önüne çikarilmasini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA