Galler Prensesi Kate Middleton Kanser Oldugunu Açikladi

Ingiltere Krali III. Charles’in oglu Galler Prensi William’in esi Galler Prensesi Kate Middleton kayiplara karistiktan 2 ay sonra yayinladigi videoyla, kendisine kanser teshisi konuldugunu ve kemoterapi tedavisi gördügünü açikladi.

Ocak ayida geçirdigi karin ameliyati sonrasi görüntü vermeyen ve yokluguna dair birçok spekülasyon çikan Galler Prensesi Kate Middleton ortaya çikti. Yayinladigi videoda açiklamalarda bulunan Middleton, ameliyat sonrasi iyilesme sürecinde dünyanin dört bir yanindan gönderilen destek mesajlari ve gösterilen anlayis için tesekkür etti. Son aylarin ailesi için çok zorlu geçtigini belirten Middleton, “Ancak benimle çok iyi ilgilenen harika bir saglik ekibim vardi ve bunun için çok minnettarim” dedi.

Ocak ayinda geçirdigi ameliyata ve sonrasina deginen Middleton, “O sirada kanser olmadigim düsünülüyordu. Ameliyat basarili geçti. Ancak ameliyattan sonra yapilan testlerde kanserin mevcut oldugu tespit edildi. Bu nedenle saglik ekibim kemoterapi sürecinden geçmemi tavsiye etti ve su anda bu tedavinin ilk asamalarindayim” ifadelerini kullandi.

"William’in yanimda olmasi da büyük bir teselli"

Bu olayin büyük saskinliga neden oldugunu söyleyen Middleton, “William ve ben ailemizin iyiligi için bunu özel tutmak ve yönetmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Tahmin edebileceginiz gibi, bu süreç zaman aldi. Tedavime baslayabilmek için geçirdigim büyük ameliyattan sonra iyilesmem zaman aldi. Ama en önemlisi, George, Charlotte ve Louis’e her seyi uygun bir sekilde açiklamak ve iyi olacagima dair onlari rahatlatmak zaman aldi" seklinde konustu.

Iyi oldugunu vurgulayan Middleton, “Iyilesmeme yardimci olacak seylere odaklanarak her geçen gün daha da güçleniyorum. William’in yanimda olmasi da büyük bir teselli ve güven kaynagi. Birçogunuz tarafindan gösterilen sevgi, destek ve nezaket de öyle. Bu ikimiz için de çok sey ifade ediyor” dedi.

Tedavi sürecinde aile olarak zamana, alana ve mahremiyete ihtiyaçlarinin oldugunu kaydeden Middleton, “Isim bana her zaman derin bir mutluluk duygusu vermistir ve mümkün oldugunda geri dönmeyi dört gözle bekliyorum. Ancak simdilik tamamen iyilesmeye odaklanmaliyim” diye konustu.

Son olarak kanser tedavisi görenlere de seslenen Middleton, “Su anda, hayatlari kanserden etkilenen herkesi de düsünüyorum. Her ne sekilde olursa olsun bu hastalikla karsi karsiya olan herkes için lütfen inancinizi ya da umudunuzu kaybetmeyin. Yalniz degilsiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA