DOKAP'tan 9 Yilda Giresun'daki 136 Projeye 195 Milyon TL Destek

Dogu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkinma Idaresi tarafindan Giresun’da yürütülen ve uygulayacagi projelerle ilgili degerlendirme toplantisi düzenlendi.

DOKAP'tan 9 Yilda Giresun'daki 136 Projeye 195 Milyon TL Destek
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti baskanliginda düzenlenen toplantiya DOKAP Baskani Hakan Gültekin, DOKAP Baskan Yardimcisi Mustafa Kemal Bilgin, Koordinatörler Serkan Aksan, Ilknur Aydurmus, Tolgahan Köken, Osman Demir ve Necati Aktas katildi.

Toplantida konusan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, DOKAP destegiyle ilin turizm, tarim, egitim, kültür ve sulama gibi çesitli sektörlerde önemli gelismeler kaydettigini vurgulayarak, Giresun’da gerçeklestirilen ve planlanan projelerin, bölgenin sosyal ve ekonomik yapisini güçlendirmeyi amaçladigini söyledi.



Giresun’da yapilan ve projelendirilen yatirimlarla ilgili bir sunum yapan DOKAP Baskani Hakan Gültekin ise 2014-2023 yillari arasinda 136 projeye yaklasik 195 milyon TL destek saglandigini açikladi.

DOKAP Baskani Gültekin, “2014-2022 yillari arasinda Giresun ilinde turizm, tarim, egitim, kültür ve sosyal sektörlerde uygulanan toplam 109 proje için DOKAP tarafindan 143,8 milyon TL tutarinda destek saglandi. Bu desteklerle bölgenin kalkinma hizi artirilirken, sosyal ve ekonomik altyapisinin güçlendirilmesi hedeflendi. 2023 yili itibariyla ise Giresun’da turizm, tarim, kültür ve sulama sektörlerinde 27 yeni proje için 52,2 milyon TL tutarinda destek verildi.

Bu projeler arasinda sulama suyu tesislerinin onarimi, mavi yemis ve aronya yetistiriciliginin yayginlastirilmasi gibi önemli girisimler yer aliyor” dedi.



2024 yilinda 20 projeye 74.9 milyon TL destek verilecek

Giresun’da 2024 yili için planlanan projelerle ilgili de bilgi veren DOKAP Baskani Gültekin, “2024 yili için Giresun ilinde turizm, tarim, kültür ve sulama sektörlerinde gerçeklestirilmesi planlanan 20 proje için 74,9 milyon TL tutarinda proje teklifinde bulunuldu. Öne çikan projeler arasinda endemik bitkilerin sektöre kazandirilmasi, kabuklu meyve yetistiriciliginin gelistirilmesi ve mikro çogaltim yöntemiyle findik fidani üretiminde modernizasyon yer almakta” bilgilerini paylasti.
Kaynak: İHA