CHP Genel Baskani Özel, Selçuk Adayinin Tanitim Toplantisina Katildi

CHP Genel Baskani Özgür Özel, CHP Selçuk Belediye Baskan Adayi Filiz Ceritoglu Sengel’in projelerini açikladigi lansman toplantisina katildi. Özel, "Filiz Ceritoglu Sengel, bundan önce Cumhuriyet tarihinde aday olmus ve seçilmis 6 kadin belediye baskanlarindan biriydi. Izmir’deki bütün kadin adaylarimizi önce Izmir’deki kadinlarimiza sonra kadin haklarina saygili centilmen erkeklere emanet ediyorum” dedi.

CHP Genel Baskani Özel, Selçuk Adayinin Tanitim Toplantisina Katildi
CHP Genel Baskani Özgür Özel, CHP Selçuk Belediye Baskan Adayi Filiz Ceritoglu Sengel’in projelerini açikladigi lansman toplantisina katildi.

Sengel’in projeleri video gösterimi esliginde sunuldu. gerçeklestirilen toplantida konusan Özel, “Süleyman Soylu uzun süre Içisleri Bakanligi yapti. Türkiye’de 2 kisiye kafayi takti. Bir tanesi Filiz Ceritoglu Sengel, bir tanesi de Ekrem Imamoglu. Ikisiyle de özel ugrasti. Mahkemelere verdi. Ekrem Bey’e kumpaslar kurarak ceza aldirdi. Burada da Filiz’e kafayi takti. ‘Vay efendim nasil Selçuk yerine Efes Selçuk der’ diye. Süleyman Soylu’ya o gün söyledigimi bugün yine söyleyeyim, dedigimiz gibi diyelim, ‘Filiz Baskan sen kimseden korkma, karincanin kardesi var o da Cumhuriyet Halk Partililerdir. 5 yil önce elini kaldirdim beni pisman etmedi. Sizi de pisman etmedi. Selçuk’ta bir baska CHP adayi yok. Selçuk’ta CHP’nin adayi Filiz Hanimdir” dedi.

Mayis ayinda Cumhur Ittifaki ve Millet Ittifaki olmak üzere iki ittifakin yaristigini belirten Özel, sunlari kaydetti:

“Iki ittifaktan da ayrilanlar oldu. Cumhur Ittifaki’ndan Yeniden Refah Partisi ayrildi. Birlikteyken ondan iyisi yok ama ayrilinca diyor ki ‘ip cambazi, santajci.’ Oysa bizden ayrilanlar var, ne diyoruz canin sag olsun. Ben baska partiden bile bizden ayrilana canin sag olsun derken, baska partilere dahi kötü söz söyletmezken kendimizden olan kimseye kötü sözüm olmaz. Fakat parti baska bir seydir. Partinin gerçekleri vardir. Partinin yüzünü öne düsürmemis, hiçbirimizi mahcup etmemis, anketlerde yüksek memnuniyet oraniyla yeniden aday olmus bir adayi vardir. Filiz Ceritoglu Sengel’e sahip çikmak her Atatürkçü’nün, CHP sevdalisinin boynunun borcudur. O bundan önce Cumhuriyet tarihinde aday olmus ve seçilmis 6 kadin belediye baskanlarindan biriydi. Izmir’deki bütün kadin adaylarimizi önce Izmir’deki kadinlarimiza sonra kadin haklarina saygili centilmen erkeklere emanet ediyorum.”

“Önümüzdeki sandikta iktidara sari kart göstermek”

Bundan sonraki süreçte daha çok birlikte olacaklarini aktaran Özel, “Türkiye’de yerel seçimlerin yerel adaylari kadar bu seçimin geçen seçimden hemen sonra yapilmasi, 14-28 Mayis’taki bütün umutlarimiza ragmen ortaya çikan sonuçtan sonra olmasi, 4 yil daha seçim olmayacak olmasi. Geneldeki ittifakin yerelden dengelenmeye ihtiyaci olmasi, bu iktidarin her seye ragmen oy almasi durumunda. Emekli, çiftçi, köylü, memur bu durumdayken oy veriyor, siftahsiz esnaf oy veriyor diye düsünüp bundan sonra 4 yil boyunca kemerleri size siktirmasi, aci reçeteyi size içirmesi gündeme gelecektir. Bunun önünde durmanin tek yolu önümüzdeki sandikta iktidara sari kart göstermek, kirmizi isik yakmak. Bizi hesaba katmak zorundasin demek zorundayiz” diye konustu.



“Herkesi Türkiye Ittifaki’nda birlesmeye davet ediyorum”

Cumhur Ittifaki’na yönelik de elestirilerde bulunan Özgür Özel, “Karsimizda bir ittifak var. Adi Cumhur Ittifaki, görevleri korkutmak, tehdit etmek, santaj yapmak, sindirmek. Biz kutuplastiranlara inat kucaklasmaya geliyoruz. Biz seytanlastiranlara inat kardeslestirmeye geliyoruz. Ittifakimiz gücünü milletten renklerini ay yildizli al bayraktan almaktadir. Bizim ittifakimizin adi Türkiye ittifakidir. Türkiye ittifaki milli takim gol atinca sevinen herkestir. Kürt’üyle, Laz’iyla, Türk’üyle, Çerkez’iyle, yerlisiyle, göçmeniyle, yüreginde vatan millet bayrak sevgisi olan herkesi Türkiye Ittifaki’nda birlesmeye davet ediyorum” diye konustu.

2019’da belediyeyi devraldiklarinda ciddi bir borç yükü altinda oldugunu ifade eden mevcut Selçuk Belediye Baskani ve CHP Baskan Adayi Filiz Ceritoglu Sengel ise, sunlari söyledi:

“Fakat hiçbir zaman bunu kendimize bahane etmedigimiz gibi bununla ilgili olarak da uzun uzadiya konusmadik. Hep çalistik, çabaladik çünkü bir amacimiz vardi. O da Selçuk’un daha güzel yarinlara sahip çikabilmesi ve daha güzel yarinlara emin adimlarla ilerleyebilmesiydi. Tam bunlari yasarken, belediyeyi bir nebze olsun rahatlatmisken pandemiyle karsilastik. Hepimiz evimizdeydik, ölüm korkusunu yasiyorduk. O sirada Selçuk Belediyesi’nin emekçileriyle birlikte, ‘bizler acaba sizler için ne yapariz?’ diye düsünürken, sizlerle dayanismanin ne kadar güzel oldugunu ve ne kadar kiymetli oldugunu anladik.”

“Sadece tek yapmamiz gereken 31 Mart’ta tekrardan seçilmem”

“Ekonomik krizle karsi karsiya kaldik ama biz dayanisma gösterdik” diyen Sengel, “Hep beraber bir yol yürüdük, sizlerle beraber. Yaralar oldu, sosyal yardimla o yaralari beraberce sardik. Çocuklar gidadan eksik kalmasin diye gida erisimini baslattik. Tasimali egitimden eksik kalmasinlar ve egitimden eksik durmasinlar diye köylerden, Pranga Mevkii’nden, Arvalya Mevkii’nden çocuklari hep birlikte tasidik. Amacimiz suydu; gelecege köprü atabilmek, gelecege daha güvenli bir sekilde ilerleyebilmek. Su anda biraz önce izlediginiz o bütün projelerin hepsi hali hazirda bu geçtigimiz 5 yil boyunca yaptiklarimiza ek olarak hepsi uygulamaya hazir. Daha önemlisi AK Parti’nin rezil ettigi Selçuk Belediye bütçesinin düzeltilmis haliyle hazir. Bizler seçimi atlattiktan sonra bütçesi hazir, uygulamaya hazir, hatta bir kismi da uygulanmaya baslanmis, örnegin kreslerimiz gibi, hepsi de uygulamaya hazir. Sadece tek yapmamiz gereken 31 Mart’ta tekrardan sizlerin oylariyla belediye baskani olarak seçilmem” diye vurguladi.
Kaynak: İHA